måndag 24 augusti 2009

Vilket fölk!

"Men...." säger du, nu när jag avrättat en hel stad verbalt, "hur var det på Boxermeet#13 i Kristinehamn!? Hur var de där, värmlänningarna, då?"

Varvid jag ler och säger att jag numera är ohjälpligt förälskad i värmlänningar och skulle ta med mig varenda värmlänning hem i handväskan om jag kunnat.
Vilket fölk!
Så förbaskat trevliga, så förbaskat roligt vi har haft och så förbaskat fort helgen gick!
Nå, för att vara rättvis, inte bara värmlänningarna var charmtroll, det fanns inte en enda kotte som inte var trevlig och folk kom från alla håll och hörn.

Jag lärde mig en massa grejer också, bland annat att det inte alls heter "Karlstad" utan "Kallsta", precis som vi här i Östergötland vet att det inte heter "Vadstena" utan "Vasstena".

Jag lärde mig också att varenda jäkla värmlänning har lätt till skratt och sköj.
(Jodå, antropolog Ulvstrumpa är precis lika partisk här som i föregående inlägg. Fast positivt partisk kantänka.)

Vi anlände som vanligt smått försenade, tog stugan i besitttning och när vi ändå pratar om att stoppa värmlänningar i handväskan, hade jag haft plats hade jag stoppat ner hela Kvarndammens camping också.
Det är en så söt camping att man bara vill äta upp den.
Ja, i alla fall hellre den, än de smörgåsar som vi lyckades få köpa i den där stan som vi absolut inte ska nämna med namn...
Liten och behändig, med en liten damm och fina toaletter och små blå stugor.

Sedan var det cruising, 39 folkvagnar i olika modesjanger for ut till Picasso-statyn och tillbaka, sannerligen en vacker syn, enligt uppgift begicks också lite moonande, något som varje cruising-karavan med stil ska ha, om du frågar mig.

Raskt tillbaka till campingen där vi nog bara slarvade omkring, om jag minns rätt, öppnade en öl och var som fölk.
Framemot sen-eftermiddagen var det grillning och lekar.

Jag har inte garvat så mycket på länge som när jag såg en man dra en sandal med snöre vidfogat genom kläderna, min arma mage tror fortfarande att jag i något dolskt ögonblick drog fram en abdominizer och gav den ett träningsattack.

Senare slarvade vi omkring och pratade med fölk tills det blev dags att gå in och dra timmerstockar i stugan.

Söndagen var vi samlade nere i grytan, tittade på bilar och fölk, kanontur med vädret, det kom en liiiiiten regnskur vid ett-tiden, men som jag sa, det var den bästa sortens regnväder, snabbt och effektivt och fort övergående.

Om vi skulle dra vinnarna så vann en kanonfin bubbla People's choice, lacken såg svart ut men var inte svart, det var en rackarns häftig färg och så hade den regnskydd där nere vid där inte motorn sitter, (jag vet, jag är så teknisk så jag skulle kunna bli professor vilken dag som helst...) plus bagageräcke på taket, frågar du mig så skulle jag gärna tagit med den hem i handväskan också...
Och så vann en beachbuggy från Motala, en buss med safarifönster från Ödeshög (tror jag att det är) som är röd och beige och för övrigt, jodå, hade handväskan räckt till så....
Och så den låge gröne vi kom med tog hem ett pris med, den går inte ner i handväskan, jag har kollat...

Överlag, så jäkla trevligt, så roligt och sån tur med vädret.
Och vilket fölk!

8 kommentarer:

Cicki sa...

Det finns ett fel här i Ulvstrumpas resonemang. Kristinehamnarna är också värmlänningar. Men jag antar att Ulvstrumpa i sin kärlek till värmlänningar redan har förpassat de inhemska Kristinehamnarna i Väners vatten.

Låter i alla fall som en spännande och lärorik helg på både gott och ont.

Shirouz sa...

Hej Cicki,
nej, bara jag som är luddig som vanligt, staden jag verbalt avrättade i förra inlägget ligger icke i Värmland överhuvudtaget och har inget med Värmland alls att göra.
Så ingen skugga ska ligga över Kristinehamn alls. :)

Och ja, för sjutton, det var en spännande helg minst sagt. På hemvägen blundade vi alla manfalt när vi kom till staden som borde glömmas och tittade inte upp förrän vi i rask gåsmarsch äntrade den östgötska gränsen. ;)

Baronessan sa...

"Kallsta" har jag varit (lite flyktigt) i ett par gånger, men inte fan sken sola...

Moster Ma sa...

Nämde någon Kristinahamnare att stan kallas för lusasken? du kanske har svar på varför den kallas så också?

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
jag vet inte hur det var i Kallsta, men i Kristinehamn sken solen riktigt ordentligt bägge dagarna, så vi hade tur med vädret, också :)

Shirouz sa...

Hej Moster Ma,
de som arrangerar träffen heter Lusaskens VW Boxers,vilket stod på deras ryggar, eller inte på ryggarna,men på tröjorna menar jag, så nyfiken som jag är tog jag reda på att det tydligen är en sparbössa som användes förr i tiden för fattiga sjömän.

Moster Ma sa...

Sååå roligt att få veta. Jag har en underbar historia från min barndom (mitt i Värmland) om en flicka från Lusasken.
Hon var fin i kanten när vi skulle leka.Ingenting var "KUL" för henne.
Då sa en äkta värmländsk jänta(och jag citerar på svenska): Kul och kul! Det spelar väl ingen roll vad det är, bara det är roligt!

Kommer ihåg det bara för att mina föräldrar drog den historien ganska ofta!

Shirouz sa...

Hej Moster Ma,
jag ler så att mungiporna nästan möts i nacken, vilken härlig historia! :)