måndag 31 augusti 2009

Bara baler och maskerader....

Nu får det vara bra med baler och maskerader i det oändliga...
Jag skrev till Fimpen någon dag att "Det är bara baler och maskerader" ity så har hela augusti varit, nåväl, kanske inte baler och maskerader, men fester och kalas, juli var lite mer lätthanterligt ity det bara var varannan helg, men ser jag tillbaka så har hela sommaren varit riktigt, riktigt full med mestadels roliga händelser.
En riktigt tråkig, när min vilde far stod på öronen, men han är på bättringsvägen, även om vi inte har kommit till skott med ett allvarligt samtal om trygghetslarm ännu. Men de samtalen kommer, (för ja, jag är säker på att det inte lär räcka med ett...)

Men i alla fall...
Nu får det vara bra med kalas och festligheter och festiviteter, det känns som jag sett och pratat med fler människor än vad jorden rimligtvis kan befolkas av, så någonstans ropar hela min själ efter ensamhet och i morse frågade jag faktiskt mig själv "Men när ska jag umgås med mig själv då?"

Det är något av det bästa som finns att vara ensam, att bara vara, lyssna på musik med stängda ögon och bara komma i kapp.
Lämna mobilen i ett helt annat rum, eller ställa den på ljudlöst och helt enkelt inte bli nådd förrän man själv bestämmer det.
Det är en lyx.

Att tänka på saker som skett och bestämma sig för vad jag egentligen tycker, analysera lite i efterhand och filosofera.
Garva åt dråpliga saker och kanske rynka lite på ögonbrynen över dåliga saker och kanske göra upp planer för framtiden, även om jag starkt håller med John Lennon som sa att, livet är vad som sker medan du gör upp planer.
Eller hur det nu var sagt.
Jag tror i mångt och mycket att saker bara sker ändå, sedan kan vi planera bäst vi vill. Det innebär dock inte att man inte kan ha lite riktlinjer, men till syvende och sist, flexibilitet, det är det viktigaste.
Annars står man där och biter sig fast i gräset, allt medan man inte ser möjligheterna som ändå finns.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Visst är det så. Även om man är en supersocial människa så behöver man landa i sig själv mellan varven. Tänk vilket trevlig sällskap man har av sig själv. Jag beklagar människor som inte kan hitta den ron och känslan att trivas med sig själv.

Shirouz sa...

Hej Cicki,
absolut! Jag tror det är nyttigt att komma i kapp sig själv med jämna mellanrum, att bara få fundera och spankulera lite som man vill, stuva undan vissa tankar och komma på egna nya tankar.