torsdag 20 mars 2008

Gröt.

Allt är grötigt nu.
Vännen Kia sa att jag lät som ett sandpapper på rösten, och jag hör ju själv hur grötig jag låter, som om jag var på vippen att brista i gråt hela tiden.
Men det är jag ju inte, däremot är jag på vippen att brista ut i hostattacker som skulle få vilket sanatorium som helst att lystra.

Grötigt betraktar jag också omgivningen, jag vet inte jag, men allt det här datorspelandet kan inte vara nyttigt för ögonen i längden....

Grötigt hör jag hur andra pratar till mig, det är som om de skulle sitta vadderade i en tunnel, när de mumlar i örat på mig om de är i telefon eller grötigt mumlar de om de sitter i samma rum.

Grötigt låter det om Asta-katten med, som har börjat marsa, jag visade på snömassorna och sa "Tycker du det här känns som mars-väder, eller?" varvid hon givetvis bara grötjamade åt mig och gick.

Grötigt är vad maten smakar också.
Jag åt lax igår. Den smakade gröt.
Jag åt grönsaks-soppa idag. Den smakar också gröt.
Jag undrar om jag åt gröt, skulle den smaka mer gröt eller mindre?
Kanske ska pröva det imorgon.

För övrigt är jag inte nöjd med vädret heller, både guben och Kia ger sig ut på vägarna imorgon, guben ner till Elmia och Kia med dotter för att beundra män på skridskor i Götet.
Grötigt sa jag till henne i telefonen "Men Plusjenko (jo, kan du stava till det så är du välkommen att lära mig...) är ju inte med..."
"Nå, det finns ju andra som åker."
"Men jag gillar ju honom" fastslog jag med grötmyndig stämma.
"Jaha, men vi ska titta ändå, på de andra."
"Men vädret, vädret, det ska ju bli ett jävla väder!" grötropade jag.
"Jo, vi vet, vi åker vid fem imorgon bitti."
"Fem" grötsnörvlade jag, för nu hade jag inte snutit mig på tjugo sekunder och det måste jag göra för att kunna andas överhuvudtaget.
"Ja, vi åker innan expressbussen till Göteborg, och blir vädret för jäkligt så kan vi kliva på bussen någonstans på vägen."
"Jaha," grötsuckade jag och gick och snöt mig.

Dock hann jag med att förmana henne ungefär tio, tjugo ggr att ta det lugnt på vägen imorgon, nu väntar jag på guben, så ska jag förmana honom med.
Med min grötmyndiga stämma.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter inte så himla kul. Jag säjer bara apelsinjuice, eller som det heter förkortat på inköpslistan APJOS! Är ett måste när man är förkyld.
Jo du, vad heter maten som Asta och Diesel får? Jag tror jag måste skippa burkmaten. Ville verkar vara överkänslig. Å gla påsk tbax!

Shirouz sa...

Jag kör med Royal Canin, i 10kilos-påsar, finns både för inne- och ute-katter, och också skonkost, "sensitive" för katter, dyrare än vanlig kattmat men bra som fan. Och inte luktar det lika illa ur lådan när de varit där heller när de käkar den maten, plus något slags hårbolls-tjosan som gör att de inte behöver kräkas upp dem.
Njah, det var en jävla förkylning att ta tid det här.. Och jag som är sugen på en ny festkväll....
Glad påsk du mä! :)