måndag 3 mars 2008

Det är bättre att tiga....

Det var ju det där med att leva som man lär. En del ordspråk stämmer faktist otäckt väl på mig.

"Det är bättre att tiga och bli betraktad som en idiot, än att öppna munnen och bevisa det."

Jag gillar den meningen, men jag lever knappast efter den, vissa dagar överraskar jag mig själv med hur mycket dumt jag lyckats vräka ur mig under en hel dag, utan att ens anstränga mig nämnvärt.

Andra dagar, känns det som en arbetskamrat en gång sa "Jag sliter och jobbar mig blå men ändå händer det ingenting!"

Precis så är det. Jag städar, putsar och har mig som en hel armé av hemmafruar, men ta mig tusan om jag kan se någon nämnvärd skillnad efter några timmars hemmaliv. Allt ser ut som innan, bara att det ser mer organiserat oordnat ut.

Eller den här, den är fin "Mjölken kokar aldrig över förrän du vänder ryggen till."
Jotack, jag har märkt det. Det är inte som om jag på pin kiv vänder ryggen till, men varje gång jag kokar mjölk så händer något, Asta slår ner palmen i sovrummet, dörrklockan ringer, eller jag välter ut ett glas med vatten.
Sedan vänder jag mig om, och givetvis så är mjölken överkokad.

Jag har ett par andra hemgjorda också. Som "Om du sitter och känner dig ensam och övergiven, börja skala en riktigt saftig apelsin så ska du se att telefonen ringer."
Eller "Längtar du efter en riktigt skön hemmakväll så var säker på att grannen över dig har planerat det motsatta."
Eller "Om din tandläkare ser synnerligen bister ut när han sett på röntgenplåtarna kan du vara lugn. Då har du inga hål."
Eller "När du har skurat ett golv, spola då genast upp nytt vatten med såpa i och sätt dig lugnt tillbaka och vänta på att Diesel ska komma in och häva ur sig allt gräs han smaskat i sig på det nyss rena golvet."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill oxå hoppa över tisdagen:-( Ska inte till jobbet och jobba utan på gruppdag som innehåller, lyssna på de här illustra orden; grupparbete, enkät, chefer, teamarbete. Dessutom vet jag inte helt 100 vart jag ska gå, helv@£$ oxå!! /Shameless/

Shirouz sa...

Ja, fy fan... Den här dagen lär väl gå till historien. Förresten, första låten jag hörde idag var Piece of me, järtecken eller vad...?