tisdag 18 mars 2008

Men, det är ju så!

Med risk för att låta som nyfrälst, eller jag vet inte vad, men den mannen påminde mig igen om vad jag själv tror på, (och ja,är det inte så, att folk som säger vad man själv tänker alltid får en att lyssna om igen, och igen och tänka "Men herregud, mannen är ett geni!" allt emedan man alltså egentligen också samtidigt ger sig själv en mental klapp på axeln utan att riktigt veta om det...)

Men så här då, om vi ska ta det kort, han pratade om vikten av att röra sig, vi är byggda för rörelse, och Nils Simonsson sa som så, att 30-40 minuter om dagen, kan göra dig minst lika frisk som om du äter antidepressiva.
Och!

Att av en studie där hälften åt Prosac, medan den andra hälften knatade på, så var återfallsfrekvensen större hos de som åt Prosac än hos de som knatade järnet runt på stigar och trottoarer.
Skratta mycket, ägna dig åt sådant som gör dig glad, umgås med dina vänner, ät omega3, fisk, fet fisk är bra för dig, och gillar du inte fisk så finns ju kapslar....
Positivt tänkande, det går att vända negativa tankar, och nej, jag fick inte uppfattningen att han menade så positivt tänkande som den gräsliga Polyanna som jag läste i skolan, denna Polyanna fick mig att vilja sparka henne på smalbenen om jag någonsin skulle stöta på henne i verkliga livet.
Men positivt, va? Det går faktist, och ja, det kräver arbete, det kräver övning, men det går.
Tro mig. Jag är positivist med ett stänk av pessimist, det funkar.

Något annat som fick mig att småfnittra var när han pratade om dysterkvistarna Sartre och de övriga, visst är det så, det är "fint" att läsa tunga, dystra böcker, och nu minns jag inte vem han citerade, som sagt att "livet är ett helvete och sedan dör man" men, med den åsikten i sinnet kan ju vem som helst förstå att det troligen inte var en man som sjöng om mornarna när han slog upp sina ljusblå. Förutom begravningspsalmer kanske.
Man vet ju inte...

Nåväl, det här blir lite hastigt och lustigt, jag har inte varit online på flera dagar eftersom jag anser att en förkylning ska man inte slarva bort hastigt och lustigt, den ska tas om hand, bäddas ner med bra böcker och god mat och glass och dålig tv.
Nu ska jag uppdatera mig om något mer hänt i världen, på nätet och så vidare.
Vi hörs.

Inga kommentarer: