onsdag 5 oktober 2011

Tack, tack, tack!

Bara så att du vet, jag blir så förbaskad glad och stolt när jag får uppmuntran,
som nu, när jag fått en award av Helena  
 Med awarden följde fem frågor som jag ska försöka att svara på:

1. Varför började du att blogga? 
Jaa du... Från början så skrev jag på engelska, för mina vänner i en 3d-värld.
Varför jag gjorde det har jag ingen bra förklaring på, mer än att jag ville skriva och att det var så förbannat roligt att göra det. I början på nätet, när det var ungt så kände jag inte mer än en enda svensk, alla mina andra vänner kom från jordens alla hörn.
För mig var nätet nämligen som en revolution, jag kunde sitta och prata med folk i Ryssland, Japan, USA, ja, precis överallt, när jag ville i realtid! Det är fortfarande något av det häftigaste jag vet med nätet, att nästan vem som helst finns bara ett knapptryck bort. 

Sedan började jag att läsa lite svenska bloggar och kommentera, en bloggvän frågade varför jag inte skrev på svenska, något jag inte hade tänkt på innan, men när han föreslog det så tänkte jag "Jamen, varför inte?" 

Så det gjorde jag.
Och resten är historia, som man brukar säga.
Varför jag skriver? Bara för att det är så underbart roligt att få göra det. Och för att det är skönt att ha ett ställe där jag kan lägga mina tankar, osorterade och röriga precis som jag vill.


2. Vilka bloggar följer du?
Se till vänster, där är de jag läser med nöje. Det finns några till som jag dyker in på och tänker "Jag måste bokmärka den här" och sedan glömmer jag det. Det är härligt att ha ett minne som en ordinär höna mellan varven...

3. Vilka favoritfärger har du? 
Lila!!! Åh så jag älskar lila! Ibland är det tyvärr en olycklig kärlek när jag inte alls passar i en viss kulör av lila men så gärna vill ha den. Och havsblått. Du vet, i alla toner som havet kan ha. Ack! Och gult. Faktiskt. Jag blir så glad av gult att jag undrar varför jag inte har ett enda plagg som är solgult. Märkligt...

4. Vilka favoritfilmer har du?  Bluesbrothers. Ettan så klart. Trainspotting. Fruktansvärt otäck mellan varven men så bra. Och: Blinkande lyktor! Det går inte att se den utan att bli berörd. Jag gråter som en grävling och jag skrattar om vartannat när jag ser den. Det är, (antar jag) ingen film som alla tar till sig. En del ställer sig frågande till att det går som det går för personerna när man betänker att de gjort vad de gjort. En del säger att den är väldigt otäck. Allt det där är sant, det är en film som spelar på många plan och en av de filmer som jag återkommer till. 

5. Vilket land drömmer du om att få besöka? 
Irland! Sol och bad intresserar mig inte ett dyft, jag har inget intresse av att ligga platt (nåjavars, om man bort-tänker kulmagen, vilket vi alla nu gör för att vara trevliga mot mig...) på en strand och pressa för att bli brun.
Men Irland! Regn och rusk och öl och blåst och jag vet inte allt. Jag blir så glad bara jag tänker på det. Och hav och irländare och herregud (kanske inte i egen hög person) och pubar och whiskey och dragiga hus och Pogues och fioler och åh vad jag vill dit!
 Danmark vill jag ständigt tillbaka till. Det är något mellan mig och det danska landet, jag känner mig hemma och jag känner mig som att jag borde bo där.
Och Österlen. (Det kan visst vara ett eget land om man bestämmer det!) Första gången jag var där så var det som att komma hem. Och varje gång jag kommer tillbaka känns det som att landskapet frågar "Var har du varit? Skönt att du är hemma igen." och jag bara ler.. Jag kan inte göra mycket annat.)


Gud vad pratigt det blev... Som vanligt...
Nu ska jag ge awarden till fem andra, som jag tycker mycket om.
Först ut har vi:
Pennelinas Ordbruk Du vet, hon har en sådan blogg, det kan hända att jag går in och läser när jag är nere och jag går ut från hennes blogg och är så förbålt styrkt och peppad och känner att "Jo, men allt är faktiskt möjligt!" Och hon sjunger. Bra dessutom.


En av de första svenska bloggar jag började läsa, hon är så förbaskat bra, "just a little more bite" som de säger i Schweppers-reklamen och hon skriver inkännande och bra och med humor!


Ytterligare en pärla, humor och en känsla för ord, samt att det är hennes förtjänst att jag kom hem med en massa Terry Pratchett härförleden.


Sanslöst duktig med ord och en humor som inte går av för hackor!

Och sist, men inte minst:


Ytterligare en ordkonstnär, jag vet inte hur hon gör det men hennes ord stannar länge.

6 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Lovely att få lite bakgrund om dig... och tack o lov att jag inte fick utmaningen. Har redan haft den... men kul var det. Kramen

Baronessan sa...

Gulle dig! Om jag bara hade tänkt lite till så hade jag ju mest av allt gett dig en award. Och Irland är härligt. Har i och för sig bara varit i Dublin men det gav mersmak. När åker vi?

Pennelina sa...

Å, vilken härlig överraskning :-D

Din blogg är också en av mina favoriter! Känner mig hemma här :-)

Kramar <3<3<3

livet på landet sa...

Ordkonstnärer som du =)
Hade gärna hängt med till Irland för Pouges skull annars håller jag mig nog till norrland.
Kram

Kalle Byx sa...

Tack snälla Ulvstrumpa.

Laila sa...

Tack å tack så jättemycket! Just nu när jag ligger i en väldigt blöt och kall träda där allt innehåll måste krystas fram å det mest smärtsamma vis, så behöver jag nog lite uppmuntran!! Det var så förskräckligt att när jag loggade in på min blogg idag, så hittade jag din kommentar hos mig bland SKRÄPPOSTEN!! Det frågades om jag ville slänga det permanent? Nej nej nej, TILLÅT! ropade jag.

Kan också meddela att nu är vi tre (3) som reser till Irland! Jag tänker tillbringa dagarna med att rida omkring på de fuktiga gröna kullarna och så ses vi på puben på kvällarna och skrålar ikapp i allsång och till fiolspel! Kanske kan det även bli en ny version av Whiskey in the Jar också! :-))