måndag 24 oktober 2011

Förbannat också!

Herregud så in i helvete förbannad jag är! Det sägs att få saker retar upp människor som när det inte är i ordning i tvättstugan.
Jag kan ta att mina grannar är närsynta som grävlingar och inte ser att de lämnar gråsvart ludd på golvet.
Jag kan ta att de inte begriper hur en sopkvast fungerar.
Jag kan ta att de inte förstår att ett luddfilter måste tömmas.
Allt det kan jag ta med ro.

Men!
När jag kommer ner i tvättstugan för 154e gången och torktumlaren är sönder igen!
Då blir jag gramse.
Jag vägrar att tro att torktumlaren står i källaren, hör mina fotsteg och tänker "Nu kanske vore en bra stund att bryta ihop fullständigt?" och sedan ser till att varningslamporna lyser som om tumlaren trodde att den var en åkattraktion på ett tivoli!

Jag är vid det här laget så förbannad att jag har god lust att stå vakt nere vid tvättstugan, med nycklar, stora som småhus och hejda varje granne med ett myndigt "Hördudu, förstår du begreppet "felanmälan"?
När de piper "Jaa..." så fortsätter jag "Eller tror du att när du ser att lampor blinkar i hambotakt på maskinen att det går över bara du smiter tillbaka till din lägenhet, tänder x antal värmeljus och tjurar över att just du inte kunde tvätta som du tänkt?"
"Neeej..." piper de försagt.
För det är ju också som så att ingen har någonsin inte gjort någonting.


Myndigt ska jag rassla med tvättstuge-nycklarna och säga "Förstår du hur en telefon fungerar och hur telefontider läses och begriper du att om du en enda gång inte uppmärksammar maskinens belägenhet att försöka få hjälp, att om du ignorerar det en gång till, så kommer jag att komma hem till dig, sitta i din soffa och slänga all min smutstvätt på ditt golv och anmoda dig att tvätta allt för hand? Dessutom kommer jag att ha inmundigat så mycket vitlök att du aldrig får ur det ur väggarna, jag kommer att gå upp extremt tidigt och köra Lemmy på hög volym. På din stereo. Högt. Samt kommer att skruva bort volymkontrollen, limma igen cd-luckan och trycka på repeat."


Om de nickar ja till allt detta, samt skriver på ett guldkantat kontrakt där de lovar bot och bättring, choklad åt sin granne som har oturen att bo ihop med ett gäng tvättstugebovar, då ska jag börja att fundera på att kanske låna ut nyckeln.

11 kommentarer:

AprilSus sa...

Nickar igen kännande och känner kärleken till min hyresvärd som ser ett värde i att låta varje hyresgäst få sin egen tvätt och torktumlare instalerad i sin lägenhet. Jag lovar att jag kontaktar min underbara hyresvärd så fort någon av mina älsklingar börjar blinka för att påkalla min uppmärksamhet om att de inte mår så bra. Men just nu snurrar min tvättmaskinen på, spinnande som en nöjd katt. :)

Lycka till med grannsämjan och kramis!

Märta sa...

Tror din strategi kan fungera! Arga Snickaren goes Tvättstuga.. Jepp, tror på idén!

Cicki sa...

Inser att jag nog lever ett välordnat liv där tvättstugan fungerar i 99 fall av 100 och att den dessutom för det mesta även är städad. Halleluja!

Fröken Hulda sa...

Den klassiska tvättstugeilskan. När jag kommer ner till en skitig tvättstuga tänker jag... "Fy fan vad äckligt folk måste ha det hemma när dom grisar ner så här". Eller på jobbet när det efter X antal matlådor ligger matrester från X antal olika rätter i slasken så tänker jag... "Vilka svin. Fan dom måste ha äckligt hemma". Förstår inte att det ska vara sååååå svårt att hålla efter sitt eget i gemensamhetsutrymmen. Grrrrr!!!!!!!!!!!

Gubben sa...

Du måste ta tag i detta! På allvar, alltså.

Driv grannarna till vansinne och tvinga dem på flykt.

Hur undrar du? Tja, om jag känner dig rätt så har du flera goda och innovativa idéer :D

Pennelina sa...

Jag är så glad för att jag inte behöver dela min tvättmaskin med andra!

Kramar <3<3<3<3

Lippe sa...

Det är vid sådana tillfällen jag njuter på att ha egen tvättstuga! utom när något går sönder förstås, för då har jag ingen som jag kan ringa till, då är jag den som har ansvar och betalningsplikt!
Men om tumlaren går sönder gång på gång då klarar de väl inte handhavningen? Ulvstrumapas Tvättstugekurs onsdagar mellan 18.00 och 19.30 är nog av nöden!
Matrerial för anteckningar kan slappskallarna hålla med själva!!
Kram

Helena sa...

Du är väl snäll och fotar lappen och lägger upp här sen? ;)

Gubben sa...

Va tusan! Fortfarande förbannad?

Gubben sa...

Försöker kommentera men det verkar inte fungera, hm!

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Nickar gjenkännande till det du skrivit om där...