torsdag 6 oktober 2011

Get-te-tråkigt.

Jag blir mer och mer säker på att det är en del get i mig.
Ibland är jag så förbannat envis och ger mig inte, även om jag vet att jag borde.
Som nu.
Jag läser världshistoriens dummaste bok och i normala fall har jag inga problem med att kasta sådana böcker in i en vägg med schvung, men den här är det som om jag har bitit mig fast i.
Jag säger till mig själv "Hon brukar vara rolig! Hon blir säkert snart rolig!" och så läser jag vidare och morrar irriterat när jag vänder blad och något är "jättespännande" och "jättekul" och "jättehäftigt" och jag vet inte allt.
Det är korkat, det är dumt och det är skrivet på samma talspråk som om boken vänder sig till en envis get som vägrar att släppa boken för att geten tror att det ska bli roligt.

Så man kan säga att den har hittat rätt målgrupp.
Det är som att tugga ett stort rosa bubbelgum, modell xl som aldrig någonsin från början ens hade någon god smak och även om man tänker att man borde spotta ut det så gör man inte det, så där går man och tuggar och tuggar och ser ut som en, ja, just det, en get.

Nu är jag i mitten av boken och det är så infernaliskt dumt och så infernaliskt tråkigt att jag börjar ifrågasätta min egen humor. Kanske är det så roligt att jag inte begriper det? Kanske det är en ny form av ironi? Kanske är jag för gammal? För getaktig? 

Men jag släpper inte boken. Jag ska ta mig fan i genom den om jag så ska behöva tugga i mig pärmarna också. Och något säger mig att det lär bli en stor besvikelse när jag är klar.
Det är som sagt bara halva boken kvar. Den måste bli rolig, snart! grumsar jag ilsket och slänger några getögon ner i boken igen.
Fan tro't.

10 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Hahaha..... vad heter bokf*n???

Märta sa...

Livet är för kort för att läsa dåliga böcker. Själv har jag i vredesmod faktiskt kastat böcker i soporna halvlästa. Hemskt när man blir så besviken att man näranog vill starta bokbål..

Helena sa...

Men hallå!! Du kan väl säga vad det är för bok man ska akta sig för?!? ;)

Cicki sa...

Låter som Marian Keyes bok, som jag just nu inte kommer på vad den heter. Jag vet, hon är alltid rolig annars, bara inte i den här boken. Vad den nu heter.

Shirouz sa...

Hej Fröken Hulda,
den heter "En minishopaholic i mammas fotspår" Det är den senaste i den serien och vanligtvis brukar det vara som att äta lite choklad att läsa hennes böcker, inget svårtuggat eller jobbigt och ibland riktigt dråpligt, men än så länge är den här boken bara dum.

Shirouz sa...

Hej Märta,
ja, visst är det så! Det har faktiskt jag också gjort, jag vet inte varför jag vägrar släppa taget om den här, det är märkligt.

Shirouz sa...

Hej Cicki,
jag tror att du menar hennes senaste? Jag kom inte i genom den boken utan gav upp till slut.

Shirouz sa...

Hej Helena,
jaa, det borde jag ju ha gjort, En minishopaholic i mammas fotspår. Man ska akta sig väldigt noga för den. Jag trodde att det skulle vara som lite semester att läsa den, men icke.

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Hoppas du tog dig genom dden till sist?! Kram

Shirouz sa...

Hej Trädgårds/Hage-intresserad,
jo, jag gjorde det till slut :D