onsdag 28 augusti 2013

Planer inför min 50årsdag när jag blir en vuxen och ansvarsfull människa ända ut i tåspetsarna.

Jag tror att alla kommer att vara lika nöja som jag, när jag nu berättar hur jag vill bli överraskad på min kommande 50års-dag.
Jo, du läste rätt. 
Jag ska bli 50!
Vet inte riktigt hur det gick till, men härom dagen såg jag ett kort av mig, uppflugen i ett körsbärsträd ätande körsbär så att det stod härliga till.
Vad kan jag ha varit då? Kanske 11 år eller något liknande.. 

Jag tittade på mig själv och den vuxna ansvarsfulla människa jag har blivit (host) såg på de vita träskorna och sa till mig själv "Klättra upp i ett träd i träskor?"

Den lite mindre ansvarsfulla människan som bor i mig sa "Så jävla coolt, inte håller jag mig i någonstans, jag sitter där och mumsar och verkar inte ha ett problem i världen!"

Den tredje, lite mer fundersamma människan som bor i mig sa "Nåja, det där är sån't som dumma vuxna säger, att barn inte har ett problem i hela världen och ska njuta av att vara barn och ansvarslös."


Hur som haver, där sitter jag och åren har gått så jävla fort!
Det känns som om det var igår, när jag stod vid husknuten av vårt hus och slängde äpplekart på min mormor, ett av mina första minnen för övrigt.

Eller när jag stortjöt när jag insåg, den första dagen i skolan, att här skulle jag bli kvar i x antal år.

Det känns som om det var typ för ett år sedan. (och det där ordet "typ" borde vi inte använda eller hur? Det är inte typ som om vi är några tonåringar och hippa som bara den, eller hur? För övrigt har jag aldrig varit hipp. Eller inne. Jag har haft tur, jag.)

Hur som helst, jag har planerat hela mitt överraskningskalas så att det ska överraska mig riktigt ordentligt. Guidelinjerna kommer att komma när som helst.
Bra, va?

10 kommentarer:

Baronessan sa...

Nog kommer du att bli överraskad alltid. För du ska inte tro att du kommer att bli varken vuxen eller ansvarsfull. Fråga mig som passerat gränsen med råge!
Det händer inte ett skit. Det liksom rullar på i samma banor. Jag funderade länge på när man blir vuxen men inser nu att somliga föds med det och andra blir det aldrig. Jag tror att jag är lik min salig mor, hon blev 88 år och inte fan blev hon vuxen någon gång.
Jag tror även att vi klarar oss utan :)

Lippe sa...

Guidelinjer??? In your dreams!
(som vi icke-hippa säger)

Marina sa...

Har precis hittat hit och upptäckt mycket kul läsning - kommer tillbaka!
/Marina

Anonym sa...

gamla kärringen blir det nog ingen bättring för

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
det låter onekligen skönt, jag tror inte att jag skulle trivas med mig själv som en vuxen och ansvarsfull människa hela tiden, det passar mig finfint :)
Tänker här, min far är 89 nu och han är inte vuxen så att det stör, han heller. Man har definitivt tur så länge man inte vaknar upp och är en ansvarsfull och medveten medborgare ut i fingerspetsarna, jag tror också att vi faktiskt har roligare.... :)

Shirouz sa...

Hej Lippe,
jo, det kommer visst att komma guidelinjer, det kan du hoppa upp och sätta dig på "sade den hippa som förfallit till någon slags 20-30talsslang för tillfället" :D

Shirouz sa...

Hej Marina,
vad kul, välkommen hit och välkommen tillbaka :)

Shirouz sa...

Hej anonym,
nej, jag hoppas inte det... :D

lilah sa...

Håller fullständigt med Baronessan här. Fast njo... något litet händer allt. Det har i och för sig hänt lite i smyg då och då innan med, men nu sker det plötsligt i rasande takt: Förslappning i hullet!!! Kroppens förfall! Huga.
Det är rätt elakt av kroppen tycker jag, när man nu går och känner som ..? ja nånstans mellan 17 och 35.

Men däremot är jag säker på att du kommer att behålla din figur och kan fortsätta smaska i dig lakritsbiskvier och annat utan att vara rädd för att bli tjockare och tjockare. Som vi andra. Du ser ut att ha den läggningen.
Så grattis till det då! :-)

Förresten, när ska den här stora dagen ske då? Eller är det också en överraskning?

Shirouz sa...

Hej Lilah,
åh, jaaa, kroppens förfall, när allt strävar mot marken, det vet jag allt om :D Tur är väl att man kan garva åt eländet med jämna mellanrum, som när jag upptäckte att jag har numera smilgropar på knäna. Glada knän är ju inte fy skam. :)
Tänk, när jag var liten trodde jag allt att vara äldre skulle vara en riktigt stor skillnad, jag vet inte hur jag tänkte mig det, men skillnad skulle det definitivt vara. Sedan träffade jag på min fars moster och hennes väninnor och de var som jag, bara äldre, så då var jag inte fullt så orolig längre för att bli äldre, för innan var jag nog övertygad om att "att bli gammal" var öken. :)
Behålla figuren, nja, det vete fan, men jag är helt beredd att för mänsklighetens fromma äta så många lakritsbiskvier som möjligt för att se var gränserna måhända må gå. :D Och jag tyckte inte att det såt ut som om du behöver vara rädd för det heller :) Den stora dagen ska bli den 26e oktober, jag har sett till att fylla på en lördag så att folk har ledigt och kan gå man ur huse och paradera :D