torsdag 29 augusti 2013

"Det blev väl kyckling över?"

Nu är jag här igen. (två dagar i rad, var skall detta sluta?)
Mitt kungörande att jag har goda idéer (läs "vet precis hur jag vill att det ska vara)bemöttes med kallsinne från mina så kallade vänner.
Jag begrundade detta och tänkte för mig själv "Kanske ska jag bli orolig?" sedan tänkte jag "Nej, varför det? Folk känner mig vid det här laget och vet att jag kan vara lika trilsk som vilken ordinär 3-åring i trotsåldern som helst.Det blir nog bra, det här..."

Raskt övergick jag till att söka i mina gömmor efter ett porträtt av Fritiof Nilsson Piraten. Det är som så, att jag har ett porträtt av Gene Simmons stående i min bokhylla och nu har jag sett honom dag ut och dag in och börjar bli lite trött på att han räcker ut tungan åt mig. Fritiof har barett (tror jag att det var, definitivt inte basker i alla fall) och räcker inte ut tungan på några kort jag sett hittills. Till skillnad från Albert Einstein. Och Gene Simmons.

Lika raskt kunde jag se att jag har inte ett kort som duger, så nu vet jag inte riktigt vad jag ska byta till. En varg kanske. Eller kanske kan jag rita något själv, en streckgubbe borde jag klara av.

Hur som haver, jag läste igenom mina gamla Piratenposten och såg en så rar historia som jag tänkte dela med mig av:
Det var en skådespelare som varit uppe i Norrland (jag säger uppe för jag bor ju här nere, vet du. Om du bor över Norrland blir det "nere" och bor du tvärsöver så blir det "till vänster" eller "till höger" eller om du bosatt dig i Norrland så blir det "här". Säga vad man vill, men tydlig är jag....) 
och berättade för Piraten om hur det var.
Skådespelaren sa att när de gav sig iväg från hotellet fick de färdkost, "Vardera en kvarts kyckling, samt allt som överhuvudtaget gick att dricka:öl, vin, snaps av alla de slag, punsch,likör, glögg, konjak och whisky till grogg...."
"Piraten avbryter vänligt  undrande  -Där blev väl kyckling över?


Och vet du? Det tror jag med att det blev.


8 kommentarer:

Lippe sa...

Vi kommer garanterat att göra allt för att undvika uppkomsten av tre-åring!
Vi äro dina vänner, frukta ej vår hyllning - utan glädjes!!!

Kalle Byx sa...

Hoppas du kommit tillbaka för att stanna.

PJ sa...

Jag tycker du skall be dina läsare att skicka någon passlig bild de själva är upphovsman till, fotad eller tecknad/målad. Sedan kan du välja och vraka och printa ut den som för dagen faller dig på läppen. Du har väl någon passlig e-post adress till hands.

Marina sa...

Gene Simmons mot Fritiof Nilsson...tja, varför inte liksom...

Shirouz sa...

Hej Lippe,
jodå, å ena sidan så vet jag mycket väl vad mina vänner är kapabla till... ;) Å andra sidan, så tror jag att det blir görsköj. :)

Shirouz sa...

Hej Kalle Byx,
tack, jo, jag tror det :)

Shirouz sa...

Hej PJ,
det är ett utmärkt förslag!! Det värsta är att jag inte har någon printer, jag har funderat på att skaffa mig en många gånger men sedan kommer jag inte längre. Jag tror att det är för att det är en "teknisk" sak och de skyr jag som pesten för att de flesta tekniska saker verkar packa ihop och tacka för sig när jag är i närheten. :)

Shirouz sa...

Hej Marina,
ja, jag tänkte som så också, varför inte? :D