lördag 31 augusti 2013

Inte fan händer det.

...jo, hördudu, förresten, det var en sak till...
Det här med att bli äldre, jag är helt med på noterna när Keith Richards säger "Getting older is a fascinating thing. The older you get, the older you want to get."

Absolut. Men en del saker är smått irriterande. Som att jag inte ser på nära håll. Förr när jag var yngre och spänstig som en vildbjörk så såg jag bara dåligt på långt håll.
Numera ser jag dåligt på nära håll och på långt håll, så det enda jag ser tydligt är saker som är på "lagom" avstånd.

Är man därtill en sådan bakåtsträvare som jag, som envisas med att inte ha glasögon så mycket att det stör, förutom när jag verkligen vill se något, samt; har två par, en för långt avstånd och ett för kort, så blir det ett jävla bytande när det finns saker på långt och kort avstånd som jag vill se.

Bekvämast för mig vore ju att allt höll sig på "lagom" avstånd. Det skulle spara viktig energi för mig, dels när det gäller att hitta glasögonen, jag menar, vart fan tar de vägen? Man kan lägga dem på ett ställe och sedan så har de spatserat iväg till ett helt annat rum!

Dels skulle det spara kroppsenergi, detta evinnerliga bytande kommer att få mig att likna Karl-Alfred inom snar framtid. 

Likaså är det ganska irriterande att mina höfter har börjat att utvidga sig åt sidorna och uppåt. Det har jag inte bett dem om.
Samtidigt så strävar allt annat neråt. För att inte tala om den vackra morgonen när jag upptäckte att min likhet med en kalkon börjar bli överväldigande när det kommer till halsen.
Snabb som jag är så förstod jag att det enda som gäller är att ha mycket sträckt hals i alla lägen.
Det fungerade väl i fem minuter ända tills jag var trött på att stirra i taket.

Numera klappar jag lite slött in någon mirakelkräm som lovar att jag ska kunna förväxlas med en persika.

Inte fan händer det.
Kanske jag kan förväxlas med en persika som håller på att förlora sitt bäst-före-datum.

Men för övrigt är det härligt att bli äldre och äldre. Förutom att det knakar i mina knän så att till och med katterna ibland hoppar till. Det låter som om jag skjuter skarpt om jag böjer mig ner lite för snabbt. Å andra sidan håller det katterna i trim.

Så, jodå. Visst är det härligt. Och besvärligt.

6 kommentarer:

Baronessan sa...

Det är precis som det ska vara! Kalkonhakan besvärar inte så mycket ju sämre man ser så man får ta det onda med det goda.
En stor halsduk och en jävla massa ögonskugga som förvillar är ju också ett knep. Dock inget som jag använder mig av.
För hur det än är så är det vi själva som ser våra kalkoner mest. Folk som man möter har fullt upp med att fundera på hur jävlig man ser ut i håret, eller nåt.

lilah sa...

Absolut! Till alltihopa. Förutom att jag då har det betydligt enklare än du, eftersom jag bara ser dåligt på nära håll. Eller nja... handlar det om att läsa, så ser jag väl inte riktigt bra på lagom håll heller. Bara löpsedlar, på lite längre håll... Jag har alltså varit tvungen att skaffa mig ett par "närprogressiva" glasögon för att ha när jag sitter vid datorn. Med dem kan jag både se vad det står på skärmen PLUS om jag har något direkt i anslutning till tangentbordet som jag vill kunna se skarpt när jag tittar ner, utan att behöva vänta fem minuter på att ögat ska hinna ställa om sig.

Men när det gäller bara vanliga läsglasögon - som jag ju behöver hela tiden från och till, så fort det är något skrivet någonstans. Och varför i himmelens namn har de börjat skriva allt på förpackningar med 6 punkts Garamond nu för tiden??!! Förr var det åtminstone 10 punkt!

Men läsglasögon kan man få så himla billigt, så följaktligen har jag ett par i köket, ett par i sovrummet, ett par i handväskan, ett par i lässoffan, och ett par i läsfåtöljen (som står i ett annat rum). OCH då de närprogressiva vid datorn!
Detta är nödvändigt, eftersom jag aldrig annars skulle veta var de är någonstans!

Shirouz sa...

Hej Baronessan:)
Ha!Det har du rätt i, alltid något gott med den dåliga synen :D
Håller helt med om halsdukar, scarfar är jag ett stort fan av, har alltid haft såna sedan i tonåren, förr brukade jag ha dem om sommaren också, men numera åker de på vid hösten och där sitter de tills sommarvindar blåser. En massa ögonskugga är ingen dum idé men jag lyckas alltid måla nästan hela ansiktet med ögonskugga när jag väl är i gång, för att inte tala om att det verkar som att när jag blinkar så faller ögonskuggesnö ner över kinderna, å andra sidan så får ju det kinderna att glittra vackert också. :D

Jo, det är sant, man ser sina egna kalkoner mest, det där med håret har jag en känsla av stämmer in exakt på mig, jag borstar och efter en halvminut så har håret trasslat ihop sig och försöker bli riktigt fina dreads i baknacken, har jag riktig tur kan det se ut som jag gömmer en igelkott i håret.. :D

Shirouz sa...

Hej Lilah,
löpsedlar har en utmärkt stil om man befinner sig på lagom avstånd, jag tycker alla tidningar borde tryckas med det typsnittet, skulle helt klart underlätta. :D

Jaa! Varför har de krympt texten på alla förpackningar? Jag ska säga dig att det är år sedan jag läste en innehållsförteckning i en affär, jag tar upp förpackningen och det enda jag ser är myror som hoppar bock över varandra, för läsglasögonen ligger alltid hemma i tryggt förvar. Dock fortsätter jag att ta upp förpackningarna och vinda emot dem i affären. Nån dag kanske man kommer över en förpackning där man kan läsa. :)

Jag borde nog skaffa fler läsglasögon också, jag har bara ett par som befinner sig i ständig vandring genom lägenheten med mig jagande efter dem, så ja, får nog skaffa ett gäng och placera ut strategiskt, precis som du. :)

Ursula sa...

För mig är det numera tärtom - ju äldre jag blir desto mindre vill jag bli mycket äldre...
Fast det finns ju en del jag vill hinna med innan jag kilar runt hörnet, så ett tag till vill jag vara med.
Men bevare mig från att bli beroende av Hemtjänst, som sveper in i raketfart och släpper ifrån sig storköksmat men aldrig hinner städa eller ännu mindre följa en till affären eller på promenad...

Shirouz sa...

Hej Ursula,
jo, man vill ju hinna med en hel del till, det här du säger om hemtjänst, jag har tänkt på det med, fan vet var vi gick fel egentligen när vi såg till att allt ska vara så tidsekonomiskt så att människor inte hinns med längre för att vi ska jaga kronor och ören längs med livet.
En sak är säker, (två saker egentligen när jag tänker på det), jag skulle inte vilja jobba i hemtjänsten som det ser ut idag och jag vill inte heller behöva ha det om den fortfarande ser ut som den gör idag senare i framtiden.