onsdag 15 juni 2011

Vad skulle du göra efter att du skrapat upp hakan från golvet?

Jag har tänkt mycket (igen) på det här med kroppspråket, i en kommentar svarade jag att det var så skönt att kunna säga med kroppspråket vad jag inte kan säga muntligen med hänsyn till min vilde far.
Och så slog det mig, hur genialt det egentligen är!
Att jag inte kommit på det tidigare, med min odrägliga kusin, menar jag?

Hädanefter blir det cowboystuk så fort jag ser hennes gloria skimra mot mig någonstans ifrån, det kan du vara säker på.

Fast, det är ju inte alltid man har med sig kroppen när saker och ting händer, det är ju också det som är det roliga med kroppspråk, att även om man säger en sak kan ens kropp visa precis hur man känner, innan man får kontroll på den.

En sak jag brukar roa mig med är att se hur folk härmar varandra omedvetet om de tycker om varandra.
Det kvittar om det är vän eller kärlek, kolla nästa gång du är ute, folk sitter lutade mot varandra, eller har benen på samma sätt, en armbåge likadant som den andre och så vidare.
Likadant om man inte gillar någon speciellt, kroppen är vänd ifrån och man undviker ögonkontakt och inte sällan är armarna korsade och ibland när man sitter ihop med någon riktigt otrevlig benen också.
Känner man sig lite osäker är det lätt att se på uppdragna axlar och så vidare.

Likadant är det med det här med personlig space, en bekant brukar sätta ner sitt glas precis framför någon annans glas, ta över den personens utrymme och nöjt betrakta hur den andra reagerar...


Vårt hem är vår borg, där har vi våra egna oskrivna regler och blir irriterade om någon bryter mot dem.

Tänk dig själv, om någon du inte känner så väl skulle komma hem till dig och sätta sig vid din dator utan att fråga, eller öppna dina skåp för att se efter vad du har hemma.
Visst skulle du bli paff?
Och irriterad.

Eller om någon skulle komma hem till dig, sätta sig i soffan och sedan sträcka på armarna och säga "Åh, så trött jag är, jag tror att jag går in och lägger mig en stund." och sedan försvinna in i sovrummet.

Vad skulle du göra?
Efter att du skrapat upp hakan från golvet menar jag?

2 kommentarer:

Laila sa...

Jag tror nästan att jag hade börjat stamma, i brist på ord. Jag hade verkligen tappat hakan, ja! Sedan undrar jag om jag inte skulle gått efter in i sovrummet och helt frankt frågat om vederbörande inte var riktigt klok? :-)

För flera år sedan hände något liknande. Fast ändå inte riktigt. Men ändå... Grannen plus två andra karlar (som jag bara kände väldigt ytligt, som var grannens vänner) var här inne på lite kortspel! Vi spelade kort och drack öl. Förmodligen hade de druckit även innan o så småningom gick en på toaletten o kom inte tillbaka. Strax gick de två andra hem och lämnade mig med den "bortkomne". Ve och fasa - det fanns ABSOLUT ingen flirt eller attraktion inblandad!!! Jag hittade honom fyllesnarkande i min säng!!!!!!!!

Jag kan säga att de aldrig fick komma hem till mig o spela kort nån mer gång!

Shirouz sa...

Hej Laila,
åh, så jobbig situation!!! Det påminner om när jag var ung, och man ibland gick med som femte hjulet till ett par och där träffade ett annat femte hjul som var medbjudet och man satt där och bara längtade så långt bort man kunde komma... Har full förståelse att det aldrig mer blev något kortspel igen!