lördag 29 november 2008

....Alla dessa stordåd...

Det är ju märkligt.
Här strävar man efter att känna sig själv och hela tiden överraskar just man själv sig själv hela tiden.
Jag tycker ju inte om att gå upp på morgonen.
Å andra sidan tycker jag inte om att sova länge heller.

Det intressanta är att jag numera på helgerna har börjat att sova länge, typ lika länge som vilken sund tonåring som helst.
Jag märker ju att det är givande när det kommer till att förbättra mitt dåliga morgonhumör, dels är jag redan sur för att det är morgon och när jag tittar på klockan så blir humöret ännu värre.
Som ett tjurigt ånglok puffar jag mig upp, springer in i väggar och köksskåp medan jag muttrar "Men det är väl inte klokt? Att sova till elva? Hela förmiddagen förstörd!"

Muttrar ilsket över kaffet och cigg medan jag funderar på alla stordåd jag skulle ha lyckats med om jag vaknat tidigt, putsat fönster, dammsugit, borstat katter, tömt lådor, bakat trehundraelva limpor och renoverat tre mycket små bilar, löst gåtan med om det var hönan eller ägget som var först, rensat avloppet i badrummet och piffat upp soffan med några kuddar som jag sytt själv för hand...

Någonstans här blir jag ju outsägligt trött och tar mitt förnuft till fånga och gratulerar mig själv till att jag sov så länge som jag gjorde. Tänk vad trött jag hade varit annars.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, nämen stopp å belägg här! Uttrycket "hela morgonen/förmiddagen/dagen förstörd" för att man sovit suger la! Sova är bra, gött och gör´en mindre trött! Tänk så här; varför skulle den vakna tiden på morgonen vara mer värd än den vakna tiden nån annanstans på dygnet. Går du upp tidigt sover du ju middag, där går bra tid bort, eller så kan du inte hålla dej vaken längre än till 20.00 å se där! Hela kvällen förstörd om man sover då. (Man kanske inte kan använda just tiden på kvällen till försterputsning, men...) /grattis-messet/

Shirouz sa...

Hej grattis-messet,
mja, nej, jag kan inte hålla med riktigt, morgnarna är den tiden jag får mest gjort på, jag vet inte men jag har nån slags skalman-klocka inbyggd så även om du har rätt i sak, (för det har du) så känns det aldrig rätt "i tid" för mig, jag går i osynk på något vänster. Eller så är jag ovan vid att sova länge. Det kanske är en träningssak? ;)