fredag 28 november 2008

Tam var det, ja...

... På tal om tam, ja.. Här orerar jag över att jag inte gillar tamhet...
Men okay, jag ska krypa till korset och säga, (och det här är enbart mellan dig och mig, kom ihåg det...) att varje morgon när jag sitter vid datorn så slänger jag blickar in i sovrummet med jämna mellanrum...

Plötsligt händer det jag väntat på! Diesel reser sig från kudden och går upp, jag kastar mig in i sovrummet och bäddar sängen nu när den är tom.
Det gäller att skynda på innan han återvänder från matskålen och lägger sig igen.
Idag när jag mötte honom i hallen så bugade jag och sa "You've trained me well..."
Diesel sa ingenting men nog tyckte jag att han flinade...
Så visst är jag tam. Jodå.

8 kommentarer:

Gubben sa...

Ler och konstaterar "Mitt i prick!"

Anonym sa...

Hör här då vad tam JAG är. När jag upptäcker, med en tår i ögonvrån som i morse, att det finns ett hål på ENA strumpan så kan jag mycket väl tänka mej att slänga den. Men DEN ANDRA! Den har jag j-vligt svårt att skiljas ifrån. Haha, vad tyder det på? Tamhet, lamhet eller kanske rent av SNÅLHET :) /Fimpstrumpa/

Jackan, tam morsa ibland sa...

Undra om det i katternas tidningar annonseras ut saker såsom TamHusse finnes eller TamMatte sökes

*flinar*

Bitten sa...

Ibland kan jag inte bädda sängen på flera dagar, bara för att en liten kisse ligger där. Det är skönt att ha någon att skylla på. Dessutom dödar det kvalstren.
Har jag hört.

Shirouz sa...

Hej Gubben,
japp, det är lika bra jag inser, jag är tam som en sten. :)

Shirouz sa...

Hej Jackan,
jag finner det inte ett dugg otroligt, det är säkert insprängt mellan sektionerna "möss jag ätit-restaurang-guide" och "min matte snarkar, kan jag förvisa henne ut i vedboden eller äventyrar det min ställning som katt i huset?" :)

Shirouz sa...

Hej Bitten,
vad skönt det är att höra att andra är lika tama som jag!
Och, det där med att inte kunna bädda sängen, jag brukar säga det med kvalstren till mig själv också, så egentligen gör ju de små liven oss en välgärning när de ligger och sover hela tiden. I det långa loppet förlänger de vår livskvalitet, både som trevliga djur och kvalsterbekämpare! :)

Shirouz sa...

Hej Fimpstrumpa,
ah, det tyder på att det bor en smålänning i dig som vet att sätta värde på en ensam strumpa! Jag har (inte så överraskande, kanske?) tusen råd om vad du kan göra med strumpan som är ensam.
Först, det mest självklara:
JULSTRUMPA!
eller
"En liten strumpa att sätta på handen när du leker med katten!"
eller
"En liten strumpa att ha att eftertorka med när du putsat speglar!"
eller
"En liten strumpa att ha att vinka med för att liva upp dina medresenärer om morgnarna. (givetvis måste det vara en motivstrumpa..."
därifrån är inte steget långt till att du blir:
Vår egen strumplektant! Vad hette han nu igen, han som hade strumpor i parti och minut när vi var barn??? Han som sades ha förstört barndomen för så många barn?

Hm, kommer inte på det nu, men som du ser, inte slänga strumpan i onödan... ;)