måndag 3 september 2018

Utanför ska det alltid vara höst.

Egentligen var det inte alls det jag tänkte prata om... För övrigt slog det mig 'tänk om folk tror att jag menar allvar?' 
Sedan tänkte jag att det är inte mitt problem egentligen. Men visst skulle jag vilja ha en zombie som vigselförrättare. Vem vill inte det?
Men allvarligt talat, vi skulle prata om nätet. Är det inte fantastiskt att jag kan se film gratis? Jo, du kan det också. På cineasternas sida. Allt du behöver är ett lånekort och så får du se fyra filmer i månaden!
Jag såg Barfly härom veckan och igår så började jag på en film som handlar om ett medelålders par som blir vänner med ett ungt par men pausade halvvägs.
Detta eftersom jag också upptäckte igår att jag kan hyra film via google så jag såg 'The Disaster Artist' först. Bra film, kan rekommenderas.

Jag tycker det är fantastiskt, där kan jag ligga i min soffa och se vad jag vill.
Soffan ja... Jag är på jakt efter en ny.
En vän och jag var på soffjagarexkursion förra veckan och jag stötte genast på patrull.
Sofforna är avdelade i sittytor. Det tycker jag inte om. Jag vill ha långa oinskränkta dynor på min soffa.
Och så verkar det som att man måste sitta i soffan. Det tycker jag inte om. Vill jag sitta så sitter jag i en av gungstolarna. Ja, den nya är fortfarande upptagen av katterna. Men en dag så ska jag sitta i den, jag med.

Min drömsoffa ska vara som en pool man vill dyka ner i. Sådär välkomnande djup och nästan så den liknar en kram. Och så ska den vara i någon färgglad kulör. Lila gärna. Eller blå kan fungera. Eller röd. Med guldkanter. Och så ska den ha tre hörn. Hörn är viktiga. Jag vet aldrig i vilket hörn jag vill luta mig. 
Och så ska den inte vara av skinn. Någon gång när jag växer upp ska jag ha ett bibliotek med två stora skinnfåtöljer i mörkbrunt slitet läder och tiffanylampor samt en stor fakebjörn på golvet. Någon gång.
Samt ett barskåp med whiskey och foton av Ferlin och Bukowski, Twain, Parker och Wilde. 
Därinne ska det alltid vara höst utanför fönstret. Jag vet inte riktigt hur jag ska fixa det men jag kommer nog på något.

Men som sagt... Drömsoffan är ännu en dröm. Drömmar är viktiga. Så det kanske inte gör så mycket att jag inte hittat den än. Men när jag gör det så fortsätter jag att drömma om mitt höstbibliotek.

Inga kommentarer: