lördag 24 januari 2015

Ta på dig glasögonen!

En sak till: Medelåldershjältinnans barn får huvudlöss. Och hon funderar på om hon ska kunna berätta för toyboyen att det finns löss i hemmet... Så berättar hon det, via sms (givetvis) och han deklarerar stolt och skämtsamt att han googlat att löss inte biter på testosteron.
(plats för skratt)

Så kommer toyboyen och innan de umgås så tas lösskammen fram för att kamma varandra men då får hjältinnan problem. Kan hon ta på sig läsglasögonen för at se de små uschlingarna när hon kammar hans givetvis tjocka hår?
Klart hon inte kan. Vem som helst annars skulle väl ta på sig glasögonen för att se om ens favoritman har löss men inte hon. Så hon kammar lite planlöst.
Jag antar att det ska vara charmigt och ett litet ojsanhoppsanåldersrelaterat problem som ska få mig att le muntert.
I stället mumlar jag 'Men ta på dig glasögonen, människa! Ska du låta toyboyen traska omkring med en miljon små gnetter i huvudet för att du vill se bra ut? Hur bra kommer det att se ut?'

Jag skulle bli göööörförbannad om jag vore toyboyen och kom hem med hundratrettio små löss i huvudet för att min flickvän inte kan med att ta på sig glasögonen.
Nästa morgon får han dessutom en skål med müsli full med små insekter. När han reser sig och kommer åt gardinen så blir det fullt pådrag av små blomsterflugor som svärmar fram.
Men hav mod! Hjältinnan har städerska. Så när hjältinnan kommer hem efter att ha suttit på Starbucks och försökt jobba (men givetvis inte kan det för toyboyen har ju som sagt inte svarat på smsen) så luktar hela huset malkulor.

Jag antar att det är en komisk höjdpunkt. Själv tänker jag 'Ja, är det inte det ena så är det det andra...'
Fast när jag läser vad jag skrivit här nu så tycker jag att det är lite roligt. 

Mycket roligare på svenska än på engelska. Kanske jag ska översätta hela boken? Samt ändra på handlingen lite. Så att hon ringer.  
Samt kasta in lite elefanter i handlingen. En rosa tiger, kanske. 
Sån't som kan få folk att undra över hur det ska gå... 

2 kommentarer:

Baronessan sa...

Jag ser fram emot att få läsa din bok. Den måste ju bli bra så roligt som du beskriver saker och ting och mänskliga förehavanden. Tveka inte - gör det NU! :D

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
tack, ja, antingen det eller bara hemskt, man vet inte. Jag tvekar allt, det verkar som hemskt mycket jobb och lathet har ju alltid varit en av mina begåvningar :D