lördag 10 januari 2015

Det är en djävla värld.

...satt just som en karikatyr av mig själv och vrålade 'kom igen, jävla inspiration, I haven't got all day!'
Det är inte jag själv som kommit på det uttrycket, givetvis, men det är talande, man vill skriva något men det där underbara tillfället när det blir helt tomt i huvudet och man bara skriver vägrar att infinna sig.
Kanske inte så konstigt, igår var jag vrång och trött och sur och förbannad, jag tänkte att det är en djävla värld vi lever i och varför och hur och vad fa-aan!?

Idag känns det fortfarande som att; ja, det är på många sätt en djävla värld samtidigt som det är en underbar också. Yin och yang och fanatiker och folk med vett och förnuft.
Allt blandas i en smältdegel och det bubblar och kokar och rinner över.

Och sedan kommer reaktionerna på saker som händer och man läser och man förundras och förbistras och tänker hur i helvete blir folk till en flock av får som hejar på varandra och envist bara ser grandet i andras ögon allt medan de absolut icke ser bjälken i sina egna?

Man blir kanske rentav lite rädd när man tänker på att sådana människor faktiskt finns, folk med så fördomsfulla åsikter, som slår sig själva för bröstet allt medan de utropar sin egen åsikt som den enda rätta. Allt medan de njutningsfullt nästan vältrar sig i eländet som hänt allt medan de inte ger en enda tanke till de människor som berördes direkt.

Det är en djävla värld. Men, det finns godhet. Och det finns människor som inte skriar som åsnor. Jag håller på dem.

2 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Det är en jävla värld full med goda människor.

Shirouz sa...

Hej Kalle Byx,
ja, jag tänker så med, annars finns det ju inget hopp...