fredag 7 januari 2011

Berömmelsen kan komma, jag är beredd!

Hej, vet du vad jag har gjort idag?
Jag har varit i en hobby-affär och;
jajemen!
Köpt saker till tennbroderi.
Nu är jag halvt yr av förväntan (för är det något jag är, så är det en optimist utan dess like, förutom när jag är så mycket pessimist att t.o.m. I-or skulle komma förbi, vifta med sina öron i ansiktet på mig och säga "Men du, äh, ryck upp dig, så farligt kan det väl inte vara?" och ser framför mig hur jag förfärdigar de vackraste tennbroderi-armband, -halsband, hårtjosemosan (vad heter det, spännen, menar jag) och hur ni, mina bloggvänner och mina vänner i närheten står på kö utanför min dörr, ivrigt stampande och säger "Kan du göra ett sån't åt mig också?"

Jag kommer att bli vanvettigt rik (och sönderstungen av den fyrkantiga skinn-nålen) men det kommer inte att påverka mig det minsta.
Jag kommer att vara lika ödmjuk och charmerande som jag alltid är, jag lovar.
Jag ser framför mig, i andanom hur Nordiska museet eller något annat, jag är inte så kinkig, (Glyptoteket kanske, armband på alla statyer?) står i kö för att ställa ut mina alster och vänta lite, nu när jag tänker efter, visst känns det som att modehusen kommer att propsa på att använda den lila skinnkappan med tennbroderier som jag kommer att ha gjort?
Visst känns det så?

Eller också går det åt helvete.
Och jag får tvinga på någon av mina aningslösa vänner skinnlappen med tennbumlingar på och sedan se hur hon stryker längs väggarna, med armen på en Dra-maten eftersom armbandet blivit så tungt och otympligt när jag suttit där och trätt och trålat...

16 kommentarer:

Ika sa...

Men du är väl för underbar!!!

Den fantastiska känslan man får när inspirationen slår en i huvudet, DET är en härlig känsla!
Själv drabbades jag av makramé-viruset i höstas! Jojomensan! Jag gick förbi en gatuförsäljare på stan och tänkte kaxigt "att såna där armband kan jag väl trixa ihop själv!". Varför vet jag inte ens, jag är ingen pysslare! MEN sagt och gjort, in på närmsta Panduro och införskaffade material och sen hem och fläta fläta.

På fyra månader har jag gjort..... 2 armband och .....4 små små änglar. Det vill säga, det är exklusivt! Men lika snabbt som kreativiteten sa "HEJ" sa den "HEJDÅ!" och jag tappade lusten....

MEN en dag blir jag nog rik på mina makraméarmband. Och då kanske jag får umgås med andra rika smyckedesigners - dig till exempel?

Ha en bra dag!

Bitten sa...

Jag måste erkänna en sak.
Jag vet inte vad tennbroderi är för nåt. Jag är varken händig eller pysslig. :(

Moster Ma sa...

Inte heller till hell.... och du dina läsare har väl förtur när det är dags att investera?

Cicki sa...

För ovanlighetens skull så är jag nu tacksam för avståndet mellan oss. Det kommer att osa hett. Tror jag i alla fall....:-)

Madelene sa...

Hehe det kommer nog bli succe!
Och jag vill så gärna se hur det blir, lägg upp bilder under utvecklingens gång! =D

Shirouz sa...

Hej Ika,
ja, precis så är det ju, när inspirationen slår till, jag är glad att höra att jag inte är ensam om att spontanköpa saker och veta att jag ska bli världsbäst på det :D
Jag har tittat lite i handboken jag har, blev smått yr av alla flätor och sån't som man tydligen kan göra, än så länge är tillförsikten god (jag har ju inte hunnit börja än...) men jag skulle inte bli helt förvånad om jag också bara kommer att göra ett fåtal.
Men!
Det är precis som du säger, det blir exklusivt då, och det kanske är det man ska sträva efter, så kan du och jag jämföra våra alster när vi blivit smårika på fåfald och inte mångfald :D

Shirouz sa...

Hej Bitten,
det är skinnarmband med tenntråd broderat, (som jag tänker börja med, i och för sig så finns det väskor med, men jag hejdade mig vid tanken på att göra en hel väska direkt, till och med för en optimist som jag, så kändes det lite för mycket.
Jag tycker de är görsnygga, lite silveraktigt och brunt eller svart läder, sen får vi se hur det blir när det är klart.

Shirouz sa...

Hej Moster Ma,
jajemen, det är självklart :D

Shirouz sa...

Hej Cicki,
det är väldigt mycket möjligt att det kommer att osa svordomar härifrån, jag finner det inte alls omöjligt. Än så länge har jag gott hopp, eftersom jag inte börjat än, men ser du svart rök som bolmar nerifrån mitt län, då vet du vad det är :D

Shirouz sa...

Hej Madelene,
jag ska göra det, sanna mina ord, det var en bra idé! Kanske t.o.m. om det bara blir en liten skinnlapp med tenntråd som ser ut som en knögglig boll, det kan alltid roa någon, tänker jag :D

Kalle Byx sa...

Bra. Vem ska man tro på om inte sig själv. Lycka till.

Shirouz sa...

Hej Kalle Byx,
ja, precis!
Och tack! Det lär behövas!

LordParzifal sa...

Jag såg att man numer trycker nyversionen av Agent X9 (Modesty Blaise & co du vet) i just Vimmerby

så kanhända orten växer...

tur den där kända trädgårdsodlingen är K-märkt mot den värsta massturismen

Be well,
LPWJ

Laila sa...

Hmmm, jag skrev nyss en lång kommentar här, men glömde fylla i tecknen för ordverifieringen innan jag skickade iväg det hela. Men det gick som hejsan ändå. Kan undra om det kom fram också, eller om det försvann ut i etern eller bland spammet???

Shirouz sa...

Hej Lord Parzifal,
åh, X9! Det är ren nostalgi, den och Serie-magasinet (och Fantomen så klart) läste jag när jag var barn.
Det är verkligen tur, det behövs mer K-märkning ibland, kan jag känna.
Ha det gott :)

Shirouz sa...

Hej Laila,
nej, den måste försvunnit ut i cyberrymden, så det fanns inget kvar någonstans, tyvärr :(