fredag 19 december 2008

Vad vill de ha???

Pratade med Kia i telefon igår, både hon och jag är mogna kvinnor vid det här laget och borde veta fan så mycket bättre än att stressa ihjäl oss som om vi var vilda gnuer på en savann jagade av en flock lejon.

Hon jobbar som en bäver på ackord i en timmerdamm, har precis flyttat och skall (ja, jag kunde inte hålla mig ifrån det, skall, skall, skall!!! (och undrar du varför jag utbrister skall, skall hela tiden så kan jag bara skylla på Jackan som gjorde mig uppmärksam igen på detta underbara ord i en tidigare blogg på hennes sida. Skall! :) när julen står lagom flåshurtig utanför dörren julhandla och så vidare.

Själv så var jag milt sagt uppstressad eftersom jag skall(!) köpa julklappar åt gubens grabbar.
"Vad i helvete vill tonåringar ha?" skrek jag i luren till Kia (som har två tonåriga grabbar) och hon vidarebefordrade frågan, svarade sedan att "De vet inte..."
Varvid hennes tonåriga dotter sa "Spel eller något..." i bakgrunden, varvid jag sa "Aha, teletubbies eller smurfspel förståss?" varvid vi bägge två mogna kvinnor bröt ihop av skratt, sedan så blev vi raskt allvarliga igen och jag klagade "Vad vill de ha? Vad vill de ha?"
och Kia sa "Jag vet inte, choklad? Böcker?"
"Näähh...." sa jag (för det är ju sådant som jag vill ha, choklad och böcker. Och en stekpanna. I gjutjärn. Inget teflonlarv eller titanlarv eller vad det nu heter.)
Jag river mig fortfarande i huvudet och tänker, "vad, vad, vad!?"

För att inte tala om guben. Vad köper man åt en gube i sina bästa år? Han vill ha en miljon men just nu känner jag mig inte upplagd för att bryta mig in i någon bank. Så han lär bli besviken.
Eller vad vill en vild far ha? En vild far som dessutom ska fylla 85 senare i julhelgen....
Jösses...
Eller en Fimp? Fast det är ganska lätt. Jag tänker att jag ger henne ett paket.
Ett redan upprivet..... ;)

6 kommentarer:

Me sa...

Inte helt korrekt kommentar till bloggningen. Det är ju jul, så varför ska det vara korrekt?

Inkörräkt is the xmas. Yeah Röck on!

Vad gör jag? Öh. Jag som har så mycket att säga, och bara kloka saker dessutom. Fan vad jag är klok, och fan vad jag är snygg, och fan vad jag är trevlig.

Nog om mig.

Hur är det med dig?

Nu härjar jag vidare. Hejhej.

ps - den här bloggen kanske kan roa dig http://johnsantikvariat.wordpress.com

Ursula sa...

Mina vänners tonårsbarn brukar önska sig "Pengar!" - så att de kan köpa eller spara till vad de vill ha. Trist och opersonligt att ge bort pengar, tycker jag, men de har väl fått för många presenter som de inte uppskattar - mjuka paket med präktigt innehåll, t ex.

Jag har nog missat att "fnula upp" dig pga att man inte ser nånting om Fnul på din blogg. Det är väldigt sällan jag går in på Fnul-sidan, men vet du vad jag upptäckte senast? Du står med bland "Mest uppskattade fnulare" (och det gör även yours humbly, förresten). Det var väl roligt!?!

Shirouz sa...

Hej Ursula,
hmm, jag håller med, känns lite trist att ge, men å andra sidan så kan de ju köpa precis vad de vill ha då och kan undvika de värsta mjuka paketen. (jag minns ett år när jag fick kalasbyxor i julklapp, minns du dem? Finns de fortfarande? Stacks gjorde de med...)

Jag kör bara med en liten fnulknapp, den står längst ner och gömmer sig i tysthet.
Ja, jäklar i det! Där står vi bägge två ser jag nu när jag kollar! Kul! :)
HDG!

Shirouz sa...

Hej Me,
men absolut, det finns inga krav här på att vara korrekt, jul eller inte. :)
Jo tack, det är bara bra här, jag känner (för att imitera Orup) mig som jagad av vargar, men när jag vände mig om så såg jag att det bara var ett vanligt lämmeltåg av frustrerade julhandlande konsumenter (för jag har nämligen hunnit med ytterligare en sväng i det ännu större köpmeckat i storstaden...)
Men nu, väl hemma i lugn och ro så känns livet lugnt.
Tack för länken, mycket bra, jag lär återkomma!

Jackan, vet vad hon skall och inte sa...

Ulva...

Man Skall *s* ge tonåringar vad de vill ha, annars får man lida för det resten av livet.

Fast jag brukar ge dem det de borde vilja ha, fast de har bara inte kommit på det själva än :)

Oftast blir det här hemmavid tre klappar. En modell dyrare, typ tv-spel eller nåt annat, en modell lagom expensive, typ bok och sist men inte minst ett par kallingar eller två.

Oavsett tonåringar eller mindre

Shirouz sa...

Hej Jackan,
det är just det jag grubblar över, att komma på att ge dem något de borde vilja ha men inte kommit på själva.
Jag grubblar över tvspel eller böcker jag med, jag misstänker det blir en ny raid i affärerna igen innan jul för att se vad jag kan komma på, tack för tipsen :)