måndag 15 december 2008

À la Bluesbrothers-style...

En av mina favoritfilmer är Bluesbrothers. (Och nu snackar vi ettan, inte den enbarmliga, usla, vedervärdiga, odiösa och styggelse till film som tvåan var.)

Där säger Elwood "It's 106 miles to Chicago.We got a full tank of gas. 1/2 pack of cigarettes. It's dark. And we're wearing sunglasses."
Varvid Jake svarar "Hit it!"

Bara för att få nöjet att travestera detta replikskifte, som är en klassiker fullt i stil med Douglas Adams idé att ge ut en triologi som bestod av fem böcker(tror jag att det är, va? Om du har tid, spring till just din bokhylla, jag har det inte.) så säger jag nu:

Det är flera timmar till kvällen. Jag har en liter vispgrädde. En liter sirap. Det är grått ute. Knäckformarna står på parad.

Varvid katterna svarar:
Hit it!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Då säjer jag; Det är 20 minuter till stan. Julafton om en vecka. Affärerna är öppna. Jag är ledig. Har pengar i pluskan och en mamma som sällar (gör mej sällskap, betyder det). HIT IT! /The spendingbutt/

Shirouz sa...

Det var ett uttalande i sann BB-anda! :)
(Jag kanske kommer online senare i em eller kväll och pratar lite, kom upp från tvätten nu för vidare befordran till spisen.)
Hit it!

Anonym sa...

Ok. Nu (eller strax) mot 1. Plafondaffärn. 2. Telefonbutiken. 3. Almanacksshopen och 4. Åhléns. Allt detta efter lunch, som får bli det första som inträffar. Men? Passar du en annan familjs julgran? Å i så fall; varför väntade dom inte med å köpa gran tills dom hade tid å ta hand om den själva?/Undrar Slösaraschlet/

Shirouz sa...

Ja, nu är det ju som så, att somliga får specialuppdrag av tomten (dvs vi som sköter oss och ger fan i paketen... ;)

Mer kan jag inte säga... Jag säger som Bond, "My name is Ulvstrumpa, Santa's lil' helper Ulvstrumpa :)

Jacka, smått transpirerad inspirerad sa...

Ulva...

Småjackorna är stora fans till denna film. Dessutom till film numero due. Eftersom jag glatt delar med mig av mina tokroliga tillvaroupplysande medmänniskor, fast de kanske är av lite okontakbar art, lät jag en av dem läsa här.

Efter några väl valda lästa inlägg kom frånga men vem är Asta katt?

Jo hon har ju två katter hon skriver om *pedagogisk Jacka på ingång* varvid repliken efter blev...

.. är du säker på att det inte är en omskrivning på hennes barn, precis som du skriver om oss SMÅ (jo det lät faktiskt så) jackor?

Nej men det är det inte svarade jag fort och sen slog jag mej blåögt i skallen.

Jag litar alltid på att folk talar sanning ända tills jag påkommer dem med en lögn. Fan jag är värre än en blondin ;)

Ja, jo, jag är urartad idag, men jag skyller på.. julestressen.

Fast betyget på din blogg var att jag blev beskylld för att ha två bloggar och inte bara en och då ryste jag till och svarade, att nej detta är inte jag utan en helt galen människa som dykt upp och visat sig bara vara tokroligt underbar.

Fast med en helt annan språkbegåvning då *s*

Ska ladda dvd:n i morgon och köra Bluesbrothers. Chips, dricka och musik borde vara en lagom avslappning till jul. Tack för inspirationen

Shirouz sa...

Hej Jackan,
åh, vad förbannat skönt att någon mer är lika blåögd som jag! Min gube har stort nöje av att ibland säga de mest befängda saker (i veckan när vi åkte förbi ett gäng björkar som var ihopbundna med en pinne modell större sa jag "Varför har de bundit fast störar i björkarna?" och han sa "För att störarna inte ska blåsa bort." "Jaha." sa jag.
Sen sa jag (efter en viss tid "Du driver med mig, va?" "Ja. Det är för att det blåser så mycket här och då försöker staga upp björkarna så de ska växa rakt."
(det var mycket roligare när jag tänkte på det än när jag skriver det här. Jag är i ett visst mått av förvirrad eufori efter att ha slagits med pensionärer om julskinkor på CityGross, det var livligt och en hel del av pensionärerna är segare och kryare än man tror, kan jag säga...)

Men i alla fall, sån där är jag med , jag tar för givet också att folk talar sanning tills det visar sig att de inte gör det.

Så, katterna är riktiga katter, ja. :)

Och jäklar, det var ett gott betyg att de tror att du har två bloggar,
Jag tackar så hemskt mycket! :)

Fasen vet om jag inte ska köra Bluesbrothers ikväll med, jag känner att jag behöver något starkt (kanske en glögg)och en stunds smått vansinnig humor för att bli mig själv igen efter en härlig förmiddag i varuhuset..

Ha det gott!

Jackan, ojulig som bara den sa...

Ulva...

Härlig förmiddag i varuhuset låter som den värsta lögnen sedan Jesu uppståndelse *s*

I morgon är min dag i varuhuset. Jagg har laddat. Pengar på kortet, listan är skriven, ryggsäcken fylld med ej reklamprydda tygkassar. Det är bara inspirationen som fattas *suckar*

Kanske ska plita ner ett par böcker till mig själv på listan, så jag har något att se fram emot.

Några tips?

Shirouz sa...

Hej Jackan,
ja, vad kan jag säga, mer än att du har rätt. Härlig förmiddag och varuhus är en motsättning som heter duga....

Hm, böcker.. Antar du redan är ute och insuper julvaruhusatmosfären...
Skulle jag ändå rekommendera några så kommer bara gamla godingar till mitt minne, Hornbys "Om en pojke" eller "High Fidelity", eller så här i julhandeln kanske Stephen Kings "Köplust" eller vad som helst av Ben Elton, för att inte tala om Kinky Friedman, (svår som fan att få tag i men den mannen kan hantera en penna) eller, jag vet! Julie och Romeo!!! (av Jeanne Ray) (den rekommenderade jag till Kia och sen skällde hon på mig för att hon sträckläst den genom en natt och fått gå och jobba helt hålögd. Det är ett bra betyg tycker jag :)
Eller Tre män i en båt. Om du vill skratta....
Eller något av Barbro Alvings kåserier. Också himla bra..
Hm, nä, det finns för många böcker. Och givetvis, innan jag sluter, vad som helst av Piraten!
Ha det gott :)

Jackan, sitter mest och väntar på att få gå hem från jobbet sa...

Kanske skulle våga mig på Piraten då. King har jag så bokhyllorna svämmar över alla breddgrader...

Kinky Friedman... Ben Elton.. *plitar på handlingslistan*

Ska nog ta mig en tur till en fantastisk bokhandel nära mig och se. Där brukar de hitta det mesta. Eller så kollar de antikvariatnätverket de har och beställer hem. Bästa affären i världen.

Shirouz sa...

Hej Jackan,
ja, en liten Pirat kan aldrig skada :)
Ah, King är en mästare, jag håller på med hans Sagan om det mörka tornet (eller vad den nu heter), riktigt bra är de.
Önskar jag hade en riktigt bra bokhandel också, men nej. Här får jag vackert dagsemigrera till storstaden om jag vill ha tag på något som inte gavs ut i förra månaden..