onsdag 2 juli 2008

Jag frostar av frysen och fortsätter reta upp mig.

Hej, jag stack huvudet i frysen efter utskällningen av den där boken, spenderade typ någon timme med att frosta av och fundera på varför jag köper mat som jag inte verkar ha någon avsikt att äta det här århundradet. Jag som alltid berömmer mig av att inte vara någon lättlurad konsument... Bah!

Trodde jag var färdig med nyss nämnda bok, men, här går jag och retar upp mig igen. (ja, för lite att göra, antagligen...)
Men, hör här: "Perfekt läsning för en mysig hemmakväll" skriver Daily Mail.
(Och ja, jag vet. Daily Mail. Men låt gå.)
Nu får man anta att Daily Mail recensenten och jag inte har samma idé om en mysig hemmakväll.

En mysig hemmakväll för mig är inte en bok som har små moralkakor planterade överallt eller små pekpinnar som är försåtligt maskerade till "Ögonblick när personerna i boken Förstår Något Viktigt i Sitt Liv."

Inte heller är mina favoritböcker så cementerade med humorlöshet.
Inte heller tycker jag det är så "oooh" och "pip av förtjusning" att gifta sig.
Jag har aldrig velat gifta mig i hela mitt liv.

Som barn ville jag bli stor. Och bestämma själv. (japp, kanhända jag var ett gott material till diktator som gick till spillo. Man vet aldrig.)
Men gifta sig lät liksom inte som någon stor häftig sak jag ville vara med om.
Jag anser det fortfarande, jag förstår inte riktigt grejen.
När folk pratar (men hej...vänta nu...folk i min närhet pratar inte om bröllop i vanliga fall, om jag räknar lite snabbt så känner jag inte en enda en som är gift. Min äldsta vän gifte sig och tog ut skilsmässa två månader senare och refererar till hela händelsen med orden "Jag var nog inte klok."
Men i alla fall, mina vänner är inte giftermålsbenägna överhuvudtaget. Fast nu är det ju också som så, att även om jag inte kan tänka mig själv som brud skenande uppför altargången så tycker jag att bröllop för andra låter skoj. Definitivt. Möhippa och strippande män och tårtor och fest hela natten. Men vänta lite nu igen, det låter ju som en vanlig fest, om man exkluderar möhippe-elementet.)

Och jag har inget emot chick-litt mer än när det är som i det här fallet så urbota urblåst dumt.
Så är det.

4 kommentarer:

Jackan, förhoppningsvis snart bosatt i frysen sa...

Men .. vilken jäkla bok är det då *muttrar och vill också uppbåda ilska nog att ta tag i avfrostning av frys*

Shirouz sa...

Det bär mig emot att nämna namnet, men den heter "Bokcirkeln" av Elizabeth Noble.
Något av det sämsta jag läst det här århundradet, och den kan motivera vem som helst till att frosta av hur många frysar som helst. Jag är fortfarande irriterad. Men det lär väl gå över, nu är frysen fin i alla fall....

Loveina sa...

Stackars stackars dig som läste den där skiten! Och stackars mig med. Men nu är det länge sedan och jag har nästan glömt hur upprörd jag var. Men jag kan inte minnas att jag passade på att frosta av frysen när jag ändå var på hugget.

Mot något bättre! Snart har du glömt förskräckliga Noble.

Shirouz sa...

Japp, stackars var ordet och egentligen ska jag kanske vara smått tacksam att jag läste eländet så att jag var tvungen att svalka av mig så pass så att jag tog i tu med frysen som annars fortfarande hade stått och imiterat en igloo...
Yep, några böcker till och jag har raderat Noble totalt :)