torsdag 19 juni 2008

Kära dagbok.

Märker att jag inte skrivit en regelrätt post om en vanlig dag över huvud taget.
Du vet, en "kära dagbok-typ-grej-sak-eller-vad-vi-ska-kalla-det....)
Detta måste åtgärdas.

Igår då, transport med barn, barn, barn, massor av barn och vuxna till Vattenverket.
Väl där så var det stängt.
Jag är mycket förlåtande till min natur (jajaja...ibland är jag det...)så jag tänkte att det var säkert fråga om en akademisk kvart så jag tog det lugnt, det gjorde däremot inte damen från en turistbyrå som av någon anledning ångade rakt fram till mig och sa
"Hej, det är stängt!"
"Jaha..."
"Kanske de har försovit sig?" sa hon.
"Jo, det kan ju hända." sa jag.
"Kom så kollar vi runt huset" sa hon och satte av i galopp bakom huset.
Själv stod jag kvar och kände mig lite förvirrad så jag väntade tills hon gjort rundan runt huset och se där, där kom två "Vattenverkare".

De låste upp och sedan tittade vi på gäddor, aborrar och salamandrar för allt vad tygen höll.
Det luktade precis som det gör en sommardag när det är hett och man sitter vid en stillastående göl.

Därefter utrustades kidsen med håvar som de fick använda i bäcken för att ta upp vattendjur, vi, de vuxna satte och fikade.

Sedan var det hemfärd, snabb lunch med omelett och därefter måste jag bara såsat omkring utan att ha något speciellt för mig, hm, nja, vänta lite nu, vi lekte ju "Gå och lägg dig!" katterna och jag.
Deras favoritlek, som går till så här: Man tager ett stycke katt, bär in honom eller henne i sängen och säger med låtsas-sträng röst medan man viftar med pekfingret "Gå och lägg dig!"
Katten står då i sängen med svepande svans och och inväntar ögonblicket då jag har vikt runt hörnet, (där jag givetvis står på lur och lurpassar) och sedan hoppar katten ner och springer allt vad han orkar åt ena eller andra hållet med matte efter sig i tasshälarna.
Sedan när jag kommit i kapp katten lyfter man upp honom eller henne och muttrar "Nää, nu får du väl gå och lägga dig!" allt medan katten spinner som en galning.
Därefter ställer man katten i sängen, försvinner runt ett hörn, katten kommer som skjuten ur en kanon och efter kommer jag, som lyfter upp igen och muttrar och katten spinner.
Ja, så där går det till ungefär.
Det brukar ta någon timme innan både jag och katterna är helt slut av allt gå och läggande sig.
För övrigt är det en mycket populär lek.
Jag kan lugnt rekommendera den till alla kattägare. Era katter kommer att älska er....

Nåväl, efter allt detta springande så behövde jag ju en tupplur, efter det drabbades jag faktiskt av damm-samvete.
Jag tittade på bokhyllorna och jag tänkte "men det här ser ju snart för jävligt ut." och innan jag hade hunnit räkna till tiotusen stod jag faktiskt och dammade bokhyllor och buddhor och stenar och jag vet inte allt som samlar sig.
Kände mig ganska nöjd med mig själv och medan jag stod där med dammtrasan i högsta hugg så kom jag på att köket borde omorganiseras!
(Ja, jag tycker om att dra i gång stora projekt som får mig att minnas tillbaka sedan och håller mig ifrån dammtrasan i några veckor...)

Sagt och gjort, med katterna som trogna åskådare öppnades spirituosa-skåpet, ut drogs all spirituosa och har man sett på maken, längst in gömmer sig några flaskor whiskey som jag inte hade en aning om fanns. En snabb check med guben visade att han inte heller hade en aning om dem. Tänk vad man kan hitta i ett spirituosa-skåp, va?

Nåväl, allt drogs ut, dammades och fejades och ungefär ett dussin gånger så lyfte jag ut en katt och sa "Nu ger du fasiken i det där!" allt medan lurvskallarna spann och antagligen tyckte att matte verkligen hade lyckats med en kul dag för dem.

Spirituosa-skåpet kom i ordning, men det räckte inte för mig. Städ-och-damm-djävulen hade mig i ett fast grepp så jag tittade mig omkring och insåg snabbt att en om-arrangering av köks-skåpet borde vara vid handen.
(vad fan betyder det egentligen? "Vara vid handen?" är det något jag kom på själv, eller heter det så?)
Nå, snabb omändring och där fick Pälsis spirituosa bo också, även om jag måste erkänna att jag gjorde en grimas när jag ställde in sherryn som vi försökte dricka för några helger sedan. Jag antar att vi inte har åldern inne för att gilla Niles-dricka än. Kanske kommer vi aldrig dit. Vem vet?

Sedan var det diskbänkens kompis tur. Åh, vad jag fejade! Och gnolade, märk väl! Såg receptet på kak-tårtan eller vad sjutton man ska kalla det som jag utlovat guben och bleknade lite, vännen vid vattenverket sa när hon hörde mina storstilade planer "Men varför gör du inte någonting enkelt!?" och det hade jag inget bra svar på, men jag sa att jag var medveten om att allt som kan gå fel troligen kommer att gå fel.

Nå, efter detta intogs lite müsli och onaka med kaffe medan jag (åh fy för den lede, just nu spelar de en GRÄSLIG cover av WilmerX "Blå vägen hem" på radion. Det var det jävligaste jag hört, finns det inga gränser för vad spirande artister får ta sig till? Usch.) kände mig så där riktigt, riktigt nöjd med mig själv medan jag läste igenom vårt annonsblad.
Såg en bagge till salu som jag underrättade guben om och tänkte sedan att nu tar jag kväller, för golven springer ju inte iväg.
(Och golven ligger fortfarande kvar kan jag underrätta, de ska tas senare idag men jag vrickade till benet lite när jag var ute på min runda i morse så jag tar det lite lugnt...)

Sedan var det fotboll, jag kan meddela herrskapet att jag har nu sett Zlatan med en katt-bak-fot i ansiktet, Ljungberg med samma kattfot graciöst framsträckt i ansiktet, ja, i stort sett hela matchen sågs med ett eller två katt-bakben i rutan.
När jag försökte att flytta på Asta-katten som sin vana trogen låg bredvid mej på rygg med benen rakt upp i luften så meddelade hon mig att det kom inte på frågan att hon skulle flytta på bakbenen.
Snäll som jag är, (eller är menlös en bättre benämning) så lät jag henne ligga. Det kostade mig dessutom mindre risk för rivsår eller ett smågnagande eftersom lilla kattmadamen har humör.
Och så gick det ju åt helvete förståss!
Fan.
Jag är inte glad, men någonstans vågade jag inte hoppas, nu är Holland mitt enda hopp.
Jag hoppas de spöar vartenda lag och vinner.
Om det finns någon rättvisa så gör de det.

Hm. Sedär. En vanlig dag. Och ingen bröt något ben eller någon katastrof inträffade.
Ganska skönt.

2 kommentarer:

badgear sa...

Bara en allmän sommarhälsning från en solig morgon i det allra södraste av småland - perfekt för löpning, fast jag gillar inte att lubba på mornar. För ung för det, för gammalt för allt det andra...

Shirouz sa...

Hej badgear, soliga mornar är inte det sämsta, ha det gott :)