söndag 6 april 2014

Hur är det med era humlor?

Humlorna håller på och flyttar in på balkongen!
Förra året var det bin som bodde i hålen ovanför balkongdörren, bin är mer målmedvetna när det gäller att ta sig hem, de är inte som humlorna som virrar omkring som om de tänkte 'Var var det jag bodde nu igen, var det här? Eller var det här? Eller där? Och vad är det där för stor varelse som står och tittar på mig, låt mig se, hmm, vad var det jag höll på med nu igen, jo, just det, är det första hålet till höger eller tredje eller kanske vänta, är det det andra och har jag testat det fjärde?'
Och så zoomar den in på ett av hålen och så försvinner överdelen upp medan den trinda bakkroppen sparkar i luften så att jag håller andan och tror att den inte ska ta sig in över huvud taget och hålet är nästan för litet men där, där håller humlan in magen och försvinner in i hålet helt och hållet.
Och jag drar en lättnadens suck.

Så nu vet jag vad som väntar i vår och sommar, mumlande buzzande humlor som gärna tar sig en närgången titt på mänskliga varelser och ju mer nektarstinna de blir desto mer yrar de omkring och mot slutet av sommaren kan man nästan höra "Åh, var hör jag hemma nu igen, hick, var det här på den här balkongen eller var det nästa, hörni, är nån hemma av er, kan ni titta ut så jag ser var jag ska in?"

Nu vet jag inte om det är bara mina humlor som är sådana att de verkar starta säsongen lite fint 'bara på örat lite' till att sedan övergå till salongsberusade för att i sista stadiet ha en 'hej,nu slår vi antennerna i taket-attityd'.
Kanske andras humlor är mer väldisciplinerade än mina som är som ett gäng glada rumlare?

2 kommentarer:

Baronessan sa...

Älskar humlor! Men här bor dom i marken. Förmodligen i gamla sorkhål. Och nog förefaller dom vara lite salongsberusade för jämnan :)

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
jag med! De är så ulligt gulliga och lite på snusen och rara på något sätt :)