onsdag 11 september 2013

Går älgar i kamelgång?

Det kunde man ge sig fan på.
Jag har gjort fel.
Igår talade Kia om att jag gjort fel med stavarna.
Idag på morgonen läser jag att stavgång inte är svårt, (pah!) men att det värsta man kan göra (vilket jag givetvis är en självskriven kandidat för) är att gå kamelgång, vilket är att använda vänster stav och vänster fot samtidigt och höger fot och stav samtidigt.
Givetvis är det så jag gick tillväga.

Man ska göra tvärtom!
Nu kan jag meddela, (efter en mödosam vandring i area 51, som jag kallar hallen, eftersom saker försvinner oförklarligt och en del andra dyker upp lika oförklarligt) att det är svårt att göra tvärtom!

Det beror på att jag har problem med min motorik, det går i släkten, finns det en dörröppning springer jag gärna in i sidan av den, dörrar är som gjorda för att slå knän eller armbågar i, långa ärmar på kläder ska jag helst  undvika, för har jag det så fastnar jag i dörrhandtagen.
Jag tror att jag nämnt tidigare att min vilda far är likadan och att ska vi bägge två in genom en dörröppning samtidigt, från olika håll så är det bäst att flytta på sig, för vi kommer att springa in i varsin dörrpost med sällan skådad effektivitet.

Så, i korthet, jag går kamelgång med mina stavar. Själva idén med kamelgång synes mig inte så illa; tänk ökens härskare långsamt gungande fram över sanddynerna.
Men så ska det inte vara tydligen.

Jag antar att jag ska vara mer som en älg i skogen, långsamt framrusande i blåbärsriset.
Fast nu slår det mig att jag inte vet hur älgar springer.
De få gånger jag har varit nära älgar har det varit jag som sprungit.
Kanske går älgar i kamelgång, de också?
Jag blir fundersam och det enda jag kan säga med största säkerhet är att det går runt i huvudet på mig nu.

I kamelgångstakt givetvis.


9 kommentarer:

Lippe sa...

Hahahaha!! Jag son gått stavkurs vet hur många fel man kan göra med något så komplicerat som stavar! Jag kan lägga till lite flera fel man kan göra.... :)

Baronessan sa...

Där har jag inget problem. Jag går som en älg. Trots att jag knappt sett någon irl. Min ömma moder var likadan i sina älgkliv. Vi skulle ha varit bra ämnen för militärt marscherande.
Sen får jag så dåligt samvete nu när du pratar stavar för jag har ett par någonstans. Dom kan ha vissnat vid det här laget. Jag tänker på dom ibland men det blir inte mer.
Problemet är att jag oftast går i oländig skogsterräng och då funkar inte stavarna. Dom trasslar in sig i granar och grenar och sen sitter man där i rävsaxen. Det vill till vida vidder när jag älgar iväg med stavar. Kanske jag ska kolla efter dom idag...

Lippe sa...

Ett tillägg från tredje dag efter min steloperation av ryggen. Jag har just släppt gåbordet och får inte använda kryckor. Därför får jag ett par stavar som jag ska lära mig att gå med.
"Har provat att gå med käppar i dag och det är inte så jävla lätt ska jag säga! Undrar om de gjorde en lobotomi oxå? Hur svårt kan det vara att INTE gå passgång? Jag - en kamel...."

lilah sa...

Nej men inte ska du gå kamelgång inte! Du ska ju bara låta armarna svänga så som de gör naturligt när du är ute och går. Bara med den skillnaden att det hänger ett par stavar ytterst i händerna. :-)

Pröva utan stavar, så får de se att armarna svänger i rätt takt av sig själva. Inget du ska behöva tänka på, inte. :-D

Shirouz sa...

Hej Lippe,
det ger tröst att läsa att du också gått kamelgång :D
Har inte praktiserat med stavarna sen sist faktiskt, men har en känsla av att det kommer att gå likadant igen så fort jag slutar tänka :)

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
jag går ju faktiskt som en älg också, fast en älg som skjuter ihop knäna, men det är mina armar som har sin egen takt.
Jag vet, visst får man dåligt samvete när man har något och läser att andra gör det man skulle kunna göra? Mina stavar har nu stått tryggt lutade mot area 51-väggen sen mitt första försök och de blänger på mig varje gång jag går ut. Jag ignorerar dem till nästa gång :D
Jag tyckte mig märka att även på en ganska platt fotbollsplan så trasslade jag in mig i stavarna, jag antar att det krävs en särskild slags läggning för att lyckas trassla in sig i fem cm högt gräs också.... :D

Shirouz sa...

Hej Lilah,
jo, du har rätt, jag gick nyss en vandring i vardagsrummet och då gick det naturligt av sig själv, men så fort jag bara tänkte "Jag har stavar" så började mina armar pendla passgång, kanske är jag allergisk mot stavar? :D

Kalle Byx sa...

Kan du inte lägga ut en bild.

Shirouz sa...

Hej Kalle Byx,
nej, lite självbevarelsedrift har jag fortfarande :D