lördag 13 oktober 2012

Så förbannat härligt obekväm.

Jag har precis sett reprisen på Skavlan, det blev visst ett liv om att Lundell ville intervjuas ensam.
Varför då?
Varför ska folk tvingas in i en falsk gemenskap och sitta och nicka och le när de känner sig obekväma av det? Det enda som hade kommit av det är en värdelös intervju. Är det det ni vill ha? Lite fredagsmys och oförarglig tv?

Jag tycker att det är så förbannat härligt med folk som är obekväma och säger ifrån. Vi har nog av mysiga velournallar som hänger omkring och ler och är kameleonter i sällskapslivet.


Jag gillar inte flockar heller, parmiddagar ska vi inte tala om, eller, jo, det ska vi, jag tror att du kanske minns när jag berättat om min senaste parmiddag som fick mig att önska att jag var ett av barnen och kunde få gå ifrån och leka medan de vuxna ägnade sig åt vuxenprat om "vem som gjort vad" och "vem som kanske skulle göra vad" och "min chef förstår mig inte" och "men gud, vilka härliga gardiner du  har, var har du köpt dem?!"
För att toppa eländet så händer de där parmiddagarna oftast på helger också... 

Jag är fullt medveten om att en del folk trivs med sån't. Jag gör inte det.
Fimpen, som är en klok kvinna sa det bäst härom dagen "Jag lever för fan i verkligheten måndag till och med fredag, när det är helg, då vill jag för helvete ha roligt och släppa loss, inte sitta och diskutera något ointressant!"

Eller hänga med folk som inte intresserar oss. Vi väljer våra sällskap själv. Det får Lundell göra också. Och jag önskar att fler vågade göra det.

10 kommentarer:

Baronessan sa...

För en enda gångs skull så håller jag med dig angående herr Lundell! (Men det kommer förmodligen att bli den ENDA gången :))
Men han fick ju som han ville för annars hade det säkert inte blivit någon intervju.

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
det är lustigt att du nämner det, för jag läste en gammal post om Lundell där jag citerade en text av honom och där höll du med mig också, innan vi vet ordet av så sitter du här och så spelar vi Lundell-plattor och umgås och har det trevligt ;) Vilket faktiskt vore förbannat trevligt :)

Lippe sa...

Jag gillar Lundell när han är i andras ögon besvärlig och obstinat, när han skriver musik och texter. Det är bara när han sjunger som entusiasmen dalar...
Men visst är det uppfräschande med folk som inte håller sig inom ramar och mallar :) Jag har aldrig varit på parmiddag...tror jag inte iaf!

Anonym sa...

Här är du ju Ulvstrumpa, du har rätt och jag har FEL! ;o) Å fram för mer verklighetsflykt åt folket på helgerna! /Fimpen.

Cicki sa...

Jag tyckte det var rätt skönt att det bara var han. Då blev det verkligen en dialog, man mot man.

Kalle Byx sa...

Ville bara se om du levde. Det gjorde du. Lika kvicktänkt och välformulerad som alltid. Kul. Håller med om Lundell.

Shirouz sa...

Hej Lippe, ja, visst är det så, det är något uppfräschande med folk som går utanför ramarna :)
Det där med parmiddagar, du har tur du, jag har genomlidit ett par, men aldrig mer. :D

Shirouz sa...

Hej Fimpen, självklart, jag har ju alltid rätt ;) Jajemen, hur mycket de vill :D

Shirouz sa...

Hej Cicki, ja, det tyckte jag med :)

Shirouz sa...

Hej Kalle Byx,
jodå, jag lever och frodas och tack :)