torsdag 29 mars 2018

Grinig men jag ler nu.

Jag skulle skriva om hur jäkla grinig jag har känt mig på sista tiden samt uppmärksamma att jag fått en ny följare, följaren kan jag varmt välkomna till detta kaos som är en av mina platser på webben.
Men.. 
Grinigheten; allt från handfat som också blir fotbad, vilket i och för sig är smidigt men inte så skönt när man har strumporna på sig, rör- och stambyten (kollektivt 'HU!' är på sin plats) mobiler som kanske (peppar,peppar) tänker lämna in varvid jag börjar läsa om nya mobiler men måste sluta för att jag blir så GRINIG när jag läser 'feel glamourous' och jag morrar 'Men vad fan, det är en telefon, finns det någon människa som känner sig glamorös av en sån?!
Och så läser jag vidare och du vet ju, precis som jag, de vill att vi ska tro att livet är detsamma som ett uppkopplat liv och det vet ju både du och jag att det är lögn och förbannad dikt.
Livet är vännerna som ringer och pratar/skäller/skrattar/ställer till med rackartyg, böcker som säger 'Läs mig!' och djur som ska klappas och om du har barn så är det barn som ska lekas med och omvårdas och sjöar och hav som du ska sitta vid och njuta av, kanske plaska runt i eller till och med segla på om du är lagd för det. Livet är regn mitt i skogen så att du får ställa dig under en gran eller vandra hem plaskvåt. Livet är att vakna mitt i natten och fnissa åt något som någon sa och livet är inte, kommer aldrig att vara uppkopplat. Inte mitt i alla fall. 
Grinig var ordet.
Men.


Nu ikväll när jag skulle vara grinig och allt så kommer Mmmbop på youtube och jag ler så att om inte öronen var i vägen skulle antagligen leendet gå runt huvudet på mig.
Jag älskar den låten. Den är april, i ett sommarhus som jag delade med en bindgalen (detta sagt i bästa bemärkelse, kanske ska jag kalla honom 'temperamentsfull' istället?)  kock och två katter.

Snön ligger fortfarande kvar på sina ställen, men på baksidan av torpet har den börjat smälta och som seden är, när någon har ett sommarhus så hälsas man på eller hälsar på. Därför sitter ett gäng av våra vänner i solgasset och lutar sig tillbaka och lapar sol allt vad de orkar.
I fönstret som är öppet spelar radion och där sitter också en vacker vit katt.

Helt plötsligt, antagligen efter solöverskott så börjar våra vänner att skotta bort all snö på baksidan, all snö de kan komma över, med händer, med grytlock, alla tillhyggen de kan få tag på.
Samt snö slängs på varandra. Givetvis.
Och mitt i kaoset och skriken och jagandet och skyfflandet och slängandet så kommer Mmmbop på radion och alla börjar sjunga med.
Inte konstigt att jag ler när jag hör den.
Eller hur?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ah!! Jag har också genomlidit, eller genomlider t.o.m., en otroligt grinig period. Men nu log kag också! Hade en tanke att jag på ett litet ironiskt sätt skulle önska dig "Glad Jävla Påsk" liksom när jag såg att du var på samma sida som jag på humörskalan. Men nu log jag ju lite då och önskar på riktigt GLAD PÅSK!
//Lippe

Shirouz sa...

Hej Lippe,
ah, du med? Gott att höra att du log nu, det gör mig glad :) Och en riktigt GLAD PÅSK till dig med!