måndag 26 februari 2018

Tänk på att jag kan sitta vid bordet närmast dig.

Jag är här igen.
Jag fick så fina ord från https://villniles.com/ och det finns väl inget som kan få en så motiverad som uppmuntrande ord. Det och choklad. Oslagbart.
Jag tackar så mycket och jag rekommenderar hans blogg å det varmaste.

För övrigt så är det väl inte sådär jätteroligt läge men jag föredrar att inte tänka på det just nu, istället har jag funderat en hel del på ögonbryn. Jag läste nämligen i en söndagsbilaga att nu kan man köpa ögonbrynsmascara. Samt något mer för att få en vattenkammad look på ögonbrynen.

Jo. Känner du mig så vet du troligen vilken min jag fick när jag läste det här. Men så har jag tänkt lite till och på något sätt är det rörande att folk kanske lägger ner så mycket arbete på sina ögonbryn. Jag är helt ointresserad av mina och andras. Enda arbetet jag lagt ner på dem är att försöka höja på enbart ett. Lite sådär sardoniskt, du vet? Jag kan fortfarande inte det. Det retar mig något oerhört.

Men i alla fall, så jag tänker att det är lite gulligt och så tänker jag att jag kanske mött många människor som ägnat tid åt sina ögonbryn och så kommer jag travande som en elefant och ser inte alls för det jag riktar in mig på hos människor är andra saker.

Kroppspråk, vad du har på dig och jag funderar gärna på om du har på dig någonting du tyckt är speciellt fint och är du nöjd med ditt hår idag eller har du en lika hemsk hårdag som jag har, har du glada ögon eller ledsna ögon eller har du ögon som helst inte vill möta någon annans ögon. Tittar du på chokladen lite längtansfullt men har en klase morötter (jag vet, det heter inte det, men det borde det göra, varför ska bananer ha ensamrätt på klasar?) i korgen? Har du likadana skor som Clint Eastwood så går du troligen inte på isigt underlag för mycket, jag vet, jag har haft det själv och jag spenderade mer tid med att glida omkring som en osalig ande på isiga trottoarer än att gå. Ja och nu snackar vi vilda western-Clint. Givetvis.

Om du har någon med dig så tycker jag om att titta på hur ni interagerar med varandra, har ni mycket att prata om eller skulle ni hellre vara på varsin sida av köttdisken med separata utgångar? Äter ni tacos? (det får jag oftast reda på om det är fredag, jo, det är jag som tittar i din korg eller vagn och mumlar 'guacamole....' för mig själv.

Andra bra tillfällen att spana på människor är när de äter. Hur äter ni? Dammsuger tallriken som en sådan där rund manick går av sig själv? Petar undan salladen eftersom den är så bladig? Långsamt och tuggar tjugo gånger innan ni sväljer? Då infinner sig ju genast frågan om du tuggar så långsamt för att det är gott eller för att det inte är gott. Gud, vad jag har velat fråga det många gånger. Jag är aldrig säker såvida inte ätaren torkar sig om munnen med servetten och ljudligt utstöter ett 'AAAH!'
Det är på tok för få folk som gör det. Det skulle underlätta min tillvaro enormt. Tänk på det nästa gång ni äter på lokal. 
Jag kanske sitter vid bordet intill och undrar.

Men.. För att fatta mig kort. (och här förenas vi i ett kollektivt gapgarv.)
Ögonbrynen. 

Har inte insett att de kan vara så intressanta. Ska försöka komma ihåg det.

4 kommentarer:

Ursula sa...

Hej Shirouz!
Du är alltid efterlängtad när varit borta på eskapader! Jag har (nästan) blivit besatt av ögonbryn det senaste halvåret! Minns inte vad det började med, men jag tror det var när jag såg en engelsk serie om en kvinnlig läkare med fantastisks ögon och -bryn - minns inte nu vad den hette, men skädespelrskan heter Suranne Jones, som nu är med i polisserien Scott & Bailey (finns på SVTplay men snart slut). Och bu har jag börjat kolla på äns ögonbryn okså - min doktor hade underbara ögon och mycket vackra bryn!
Ja, det är intresant att sudera människor, i många olika situationer!
Men nu måste jag laga te, behövr något uppiggande nu när skymningen snart smyger sig på...
Ha det!

Shirouz sa...

Hej Ursula och tack!
Åh, jag minns den serien, jag såg första omgången men sedan tappade jag intresset. Jag tittar på hennes ögonbryn nu, jag antar att de är fina men nej, jag förstår fortfarande inte ögonbryn :) Jag tror att jag går på ögonen direkt så jag 'ser' inte ögonbryn överhuvudtaget.
Ja, jag älskar att titta på människor, jag blir aldrig trött på det. :) Hoppas teet var gott och ha det gott.

Ursula sa...

Jag tror, vid närmare eftertanke, att serien hette Dr Foster. Slutet av säsong 2 bäddade för en efterföljdande säsong...
En tråkig sak med engelska serier är att de ofta ligger kvar ganska kort tid på SVTplay- Kanske är det BBC som håller hårt i rättigheterna / kräver mycket i visningsersättning.
Har du sett den aktuella serien Shetland? Mycket bra polisserie i karg, svindlande vacker natur, och helt fri från biljakter, revolverdueller och annat som jag är allergisk mot. (Men jag har för mig att du gillar det :-). Lågmält och fint eftertänksamt geststaltad polischef. Och dialekten är ju en extra njutning!

Shirouz sa...

Hej Ursula,
ja, jag har märkt det med, jag hann se hela (och nu blev det kortslutning när jag försöker komma på vad serien hette, men du vet med honom som är i 'Kalla Fötter'.... Något med 'Lucky') och den var helt okay.
Nej, jag har inte sett Shetland, men jag kom att tänka på Peter Mays böcker, han gjorde en serie som utspelar sig där, riktigt välskrivet tyckte jag.
Jo, det stämmer, jag gillar biljakter och lite pangpang bara det inte är för blodigt, jag såg Bruce Willis igår och det förnöjde mig mycket. Jag vet inte hur många gånger jag sett hans filmer. :D
Jag ska ta en titt på Shetland om jag hinner innan de drar in den, tack för tipset. :)