fredag 29 december 2017

Nuuuu är det bråttom!!!!

Nu jäklar är det bråttom igen! Ska du lova att gå ner i vikt, upp i vikt, jojobanta, gå åt sidan i vikt, gå uppochner i vikt eller kanske rent av slänga ut vågen eller göra vågen, ska du lova att baka mer, mindre eller börja med din första surdeg eller kasta ut surdegen du bor med eller skaffa dig tre röda katter eller varför inte en ko, glöm då inte att samtidigt skaffa en äng, en röd ladugård och döpa kon till Bella. Eller Flora. Det går vilket som.

Ska du lova att alltid stryka dina kläder eller ska du kasta ut strykjärnet och satsa på papperskläder eftersom det verkar miljömedvetet, fast vid närmare eftertanke kanske du lika gärna kan ta några granruskor och tejpa fast på dig, det lär göra omgivningen glad, kanske inte dig lika glad ity det lär inte vara så bekvämt, men å andra sidan, om du tänker lova att alltid glädja din omgivning så är det en bra sak att starta med.

Ska du lova att bli snällare, elakare, mindre cynisk eller mer, eller satsa på att bli enormt odräglig (jag ger kurser i det efter nyår), ska du kanske börja dejta eller sluta och gå i kloster eller bara åka på retreat i två veckor och stirra på en björk tills björken blir trött på dig och går iväg och ställer sig bredvid en gran?

Ska du lova att bli en hejdundrande mästerkock eller i alla fall att sluta att bränna vid tevattnet eller kanske lova dig själv att gå ut och äta så fort kassan tillåter eller ska du lova att gå till snabbmatställen tre gånger i veckan eller enbart leva på björksav och nävervatten?

Ska du lova att aldrig mer använda plastkassar och börja bära hem saker i en korg eller kanske inte bära hem dem alls utan satsa på att starta en egen affär som inte har plastkassar? Men däremot allt annat viktigt, som björksav och nävervatten, penntroll och choklad.  (du får den idén gratis av mig....varsågod).

Ska du lova att aldrig mer umgås med folk som retar dig eller ska du stå ut med gammelmoster Ylvrids gemena blickar i några år till, du vet dem blickarna som får dig att gå hem och bita trasmattan?

Eller ska du lova att bli så där härligt lugn och härlig så att inget kan irritera dig, inte ens gammelmoster Ylvrids blickar? (hör av dig och tala om hur det går.)


Ska du lova att lägga mindre pengar på shopping eller ska du lova att börja att shoppa eller ska du kanske lova att lägga dig på ett gyllene medelläge och shoppa ibland men mestadels utöva fönstershopping och därmed äntligen lyckas att spara ihop till en ny trasmatta istället för den sönderbitna mattan?

Ska du lova att inte äta choklad? Nä... Glöm det.. Sån't kan man ju bara inte lova! 

Ska du lova att börja motionera eller ska du lova att fortsätta att motionera eller ska du lova att dra ner lite på motionerandet eftersom du nött ut stubben överallt i skogen där du dragit fram på dina joggingskor så att hararna och rådjuren sitter och gråter så översiggivet för att det inte finns något gott kvar att äta?

Nå.
Ska du?
Vad sa du?
Vad jag ska lova?
Åh... Ingenting. Ingenting alls. Jag lovar att lova ingenting. Tro mig. Det är lugnast för alla.
Och... Gott nytt om vi inte hörs innan dess.

9 kommentarer:

Baronessan sa...

Lovar ingenting. GNÅ!

Shirouz sa...

Det är lugnast så, det gör inte jag heller, GNF :D

Ursula sa...

Hej Ulvstrumpa!
Har du sett att "vår Gillian" (från Halifax) har en framträdande roll i deckarserien Scott and Bailey (just nu makaber utredning om seriemördande psykopat)? Tyvärr visar hon bara upp sin snörvlande, våndande sida, inte den charmiga och humoristiska sidan hon också visade i Halifax. Men hon är ju en mästare på att snörvla och förvrida ansiktet i vånda. Roligt att se henne igen, hon spelar bra och jag gillar henne.
Ha det bra!

Ursula sa...

Jag lovade ingenting av det du räknar upp - och absolut inte att aldrig mer äta choklad!!!
Ha det!

Shirouz sa...

Hej Ursula,
åh, jag har varit hemsk med tv på sista tiden, jag har inte sett någonting höll jag på att säga, förutom en långfilm då och då. Får ta och kolla in det, vad jag däremot har sett är Seinfeld, herregud så bra det är! Jag fick tag på åtta säsonger på tradera och njuter i fulla drag. Konstigt, för när det gick på tvn var jag inte speciellt förtjust i det.
Jag är glad att höra att du inte lovar någonting, speciellt det här med chokladen, det kan aldrig bli för mycket choklad :)
Jag hoppas att du har det gott!

Ursula sa...

Seinfeld gillar jag nu och gjorde även då! Har nu alla säsonger på DVD, men har inte sett om de 3 sista än. Kramers sätt att komma in genom en dörr upphör aldrig att förnöja mig 😀 Har köpt Mash oxå men nte sett om ännu.

Shirouz sa...

Hej Ursula,
ja, det är fantastisk underhållning och jag skulle gärna lära mig att braka in genom en dörr som Kramer gör. :D Jag är säsong fyra eller fem nu, minns inte riktigt men det är guld.
Mash var ju bra! Och Frasier gillade jag mycket. Jag undrar om den håller än...

Ursula sa...

"Frasier"... Känner igen titln men minnns inte alls serien... Deckare? (Låter inte som en komedititel.)

Shirouz sa...

Hej Ursula,
det var en komedi, två bröder som var psykiatrer (?) Niles och Frasier, Frasier (kommer inte ihåg hans riktiga namn just nu, men han var med i Skål innan han fick sin egen serie.)