torsdag 24 augusti 2017

Roar mig....

Jag har roat mig och uppdaterat min engelska blogg, känns fräscht och lite som att komma hem igen. Jag började trots allt min bana på engelska.
Vad har jag att rapportera, undrar du?
Jo, jag såg Danny Collins på tv härom kvällen, i slutet får man se mannen som historien är byggd på, Steve Tilston. John Lennon hade skrivit ett brev till honom men det tog 34 år innan Steve fick det. John hade också skrivit sitt telefonnummer.
2005 fick Steve ett email från en amerikansk samlare som undrade om han var Steve eller någon släkting till honom. Vad som hänt under alla dessa år med brevet verkar ingen veta, Lennon hade adresserat brevet till den journalist som också hade intervjuat Steve.

I filmen så funderar Danny på vad som kunde ha hänt om han fått brevet direkt. Det gör Steve också och säger att han skulle ha tagit sin gitarr och kanske hade de spelat lite ihop och antagligen haft det hur roligt som helst och att det som är jobbigt är att det är en väg han aldrig kunde ta och att livet är ju fullt av val om vilka vägar man ska gå och att det länge var smärtsamt att det här var en väg han inte ens kunde välja att ta.

Jag tycker att det är en fantastisk historia och filmen är bra, Al Pacino spelar huvudrollen och den mannen skulle troligen kunna porträttera en pingvin så att det vore sevärt.

För övrigt, jag har läst en bok Anna Jansson, Ödesgudinnan på Salong D'amour.
Läs den! Den är så bra och inga kvinntimmer med larviga  hårsvall och timglasmidjor och väna små pipskratt. Och då handlar det ändå om en hårfrisör och hennes öden och äventyr! Helt underbar bok, jag läste slut på den på en eftermiddag.


Jag har städat ur mina köksskåp. Total helrengöring. Diskade allt. Allt. Slängde saker jag inte behöver, gav bort sådant som kunde ges bort. Det ekade nästan i skåpen när jag var klar. Och jag var nöjd. 
Det finns ingen mening med att ha en massa saker jag inte använder.
Samt, jag har frostat ur frysen. Jag förundrade mig över en del saker jag köpt, de måste ha tillkommit när jag varit rejält hungrig, sådär hungrig att vad som helst åker ner i kundvagnen.

Samt; jag har skaffat en chokladlåda. Något som jag borde ha gjort för länge sedan. 

2 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Låter kul hörrudu och definitivt kul att läsa. Och du. Dagens skrivpufford är roa. Om du vill skrivpuffa alltså men det vill du kanske inte.

Shirouz sa...

Hej Kalle Byx,
tackar,tackar :) Hm, jag är lite för sent ute för det ordet ser jag.