fredag 18 augusti 2017

Hej Ursula. (och ni andra om ni till äventyrs finns )

Jag tänkte att jag adresserar Ursula direkt eftersom jag först måste säga att 
fa-an så besviken jag blev på slutet.
Det kändes bara som ett eländigt hopkok av elände, som om manusförfattaren fått slut på idéer och bara slängt in lite (mycket) otrohet och lite hittan och dittan.
Så b. Så tråkigt.
Nog för att Gillian är en virrpanna men det finns ingen bra förklaring till varför hon var så onöjd med att möta ostmannen för att sedan hoppa i liten lastbil för att vara otrogen för att ge igen på den blivande maken. Eller Carolines exman, för att hon blev svartsjuk för att han pratade om Caroline?
Meeeeen.... Och när Caroline har bytt däck och ramlat i hästdynga så kramas de när Caroline ska gå? Utan att Gillian får någon hästdynga på sin bröllopsklänning?
Nej, jag blev trött. Och inte imponerad.
Men, det finns glädjeämnen, hör här; Kalla fötter, säsong 6 finns på Tv4play.
Och det är SÅ bra!!!!!! Jag har inte sett alla avsnitten men jag blir så glad när serier håller.
Jag funderade lite på att skådespelarna är sig så lika efter tretton år. Men jag antar att en del har tur med utseendet. Precis som en del har tur med vädret.
Själv har jag inte haft någon som helst jävla tur med vädret.
Sol varje dag. Eller klabbigt klibbigt väder som får mig att vilja gå ut i skogen, omfamna en tall och bara vråla ut att nu räcker det fan med sommar.
Idag är det grått och lite småregn. Och klibbigt. Vad ska det ta för att en vanlig människa ska få vanligt grått regn utan att känna sig som om man vandrat in i Hans och Gretas ugn?
Va?
Jag bara frågar.
För övrigt så är världen mer eller mindre uppochner. Det beror på var man befinner sig. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mulet och varmt är klibbigt och skitjobbigt! Ge mig soool!😈
Nu blir jag osäker på om jag sett fjärde säsongen så det måste kollas upp! Här är stundtals in ens möjligt att avgöra vad som är upp och vad som är ner.
// Ur-Ursula

Shirouz sa...

Hej Ur-Ursula,
ja, gör det, det är helt fantastiskt så bra det är, jag måste nog försöka att inhandla den sjätte för de avsnitten jag har sett, de vill jag se igen. :)
Det är sant, så är det faktiskt här också, ibland snurrar det till och med :D

Ursula sa...

Hej Shirouz!
Jag har ju säsong 1 och 6 av Kalla fötter på DVD. (Tror jag hittade dem på en loppis.) Skulle gärna vilja ha säsongerna 2 - 5 också, men hittar dem inte till salu någonstans.
Finns Kalla fötter på TV4play? Fast då är väl all den heeemska reklamen med, vet inte om jag pallar sådana avbrott i härliga Kalla fötter...

Ursula sa...

Hej Shirouz!
Jag blev oxå besviken på säsong 3 av Halifax, utom glimtvis, och jag önskar att jag inte sett den! Det blev verkligen too much av allting, framför allt av elände! Egentligen var väl säsong 1 bäst, men säsong 2 var också bra. Men serien borde ha slutat där, efter det storslagna bröllopet mellan Alan och Celia - och slutbilderna där alla ligger och sover efter den hejdundrande festen... (Och scenen när Alan och killarna sjunger "If I said you have a beautiful body, would you hold it against me?", den såg jag om en massa gånger, för den var så himla härlig!)
BBC sände f ö ett särskilt, fristående Xmas-avsnitt i fjol(?) (läste jag på nätet).

Sally Wainwright, som skrev Halifax, har även skapat polisstoryn Happy Valley, som är helt lysande! I alla avseenden! Den har 2 säsonger, hittills - och jag hoppas att de inte pressar fram en säsong till... Susan Lancashire (som spelar Caroline i Halifax) har huvudrollen som en kvinnlig polis, hård mot de hårda men ömsint mot de trasiga och drabbade. Många glimtar av humor, mitt i eländet.
Nu borde jag ligga och sova, men vad gör man när Morfei armar inte skänker den behagliga, hugsvalande sömn som man åstundar?
Jo, man kollar om Ulvstrumpa har något nytt för en att läsa i strumplådan - och det hade hon ju!

Shirouz sa...

Hej Ursula, jättesnabbt svar till att börja med, kolla tradera, alla säsonger (1-5 är det) finns på tradera för 400 kronor. Begagnat men en välrenommerad butik!!!!