onsdag 28 september 2016

Ett litet livstecken.

Ett kvickt litet livstecken bara innan jag dråsar i säng här.
Jag har varit ute i världen och ägnat mig åt teknikaliteter.
Mer om det imorgon. Klockan är ju snart tio och ska jag vara uppe klockan sex imorgon bitti så lär det till att jag avviker.

9 kommentarer:

Ursula S. sa...

Dina livstecken är aaalltid välkomna!! hur små den än är
Låter som om du haft ett hårt program, hoppas du sover gott nu och vaknar utvilad i morgon!

Ursula S. sa...

Hej Shirouz!

Efter mycket trixande med Dellen har jag nu sett sista säsongen av Cold Feet (den gick i fem säsonger).
Det är väldigt sorgligt med Rachels död - men skildringen av Adams och vännernas sorg är vemodigt vackert skildrat och visar stor insikt om sörjande. Tårarna letade sig stilla nedför mina kinder när jag såg Adam och vännerna, det var sorgligt och vackert på samma gång.

Hoppas allt bra med dig efter dina teknikaliteter!

P.S. Nu har jag sett tredje säsongen av Last tango in Halifax...

Shirouz sa...

Hej Ursula,
tack, ja, det har varit körigt, än körigare blev det sedan. Men nu har jag äntligen vaknat utvilad. Ja, imorse alltså. Inte nu precis. :)
Åh, jag fasar lite för att se sista delarna, jag skulle föredra att hon inte dött alls... När du säger att det det visar stor insikt om sörjande så tänker jag att det är något som går igen i den serien, stor insikt om livet i det hela och medkännande. Kanske därför man faller för den?
Jag ska inte fråga för mycket om Last tango in Halifax, men måste ju ändå fråga om du är nöjd med slutet?

Ursula S. sa...

Hej, Shirouz, härligt att du är tillbaka, och utvilad!
Ja, Halifax håller bra ända in i slutet, även om en ny karaktär tar väl stor plats (tycker jag). Och där finns trådar att dra i till en eventuell fjärde säsong...
Men Celia, den ragatan, är fruktansvärt intolerant, egoistisk och trångsynt! Jag har aldrig gillat henne, och redan i första säsongen (som jag nu sett på DVD) visar hon ju prov på sin egoism och trångsynthet. Och falskhet...

Susan Lancashire, som spelar Caroline i Halifax, är huvudperson i en ny serie på SVTplay, "Happy Valley", som också är väldigt bra och även den skapad och skriven av Wainwright. Polisserie som handlar om MÄNNISKOR och gusskelov är fri från biljakter och skjutningar. Och med rappa repliker, även den, men mot en mörkare bakgrund. Sevärd!

Ursula S. sa...

P.S. Jag hade tjyvläst på BBC:s hemsida om Halifax och fått en del små hintar om vad som skulle komma i säsong 3...

Shirouz sa...

Hej Ursula,
ja, fast nu är jag trött igen :D

Jaa!!! Visst är hon en riktig ragata! Jag funderade ofta på hur en så trevlig karl kunde falla för en sådan megära, men det händer ju, det vet jag.
Låter som om hon skulle bli ännu värre, jag ser fram mot de nya avsnitten även om det kommer att ta tid antar jag.

Hmm, 'Happy Valley', jag tror att jag har hört talas om den, ska skriva upp namnet så att jag kommer ihåg det. Biljakter är jag barnsligt förtjust i, men våld är jag gärna utan, föredrar när det handlar om människorna, jag också.

Shirouz sa...

Ha!!!! Jag ler här, när jag läser att du tjuvläst, jag tittade på Kanadas masterchef här, blev fast i det och var tvungen till att tjuvläsa vem som skulle vinna, det stod emellan en sympatisk människa och en jag inte riktigt gillade.... Det var två skilda årgångar eller vad man ska kalla det utav den tävlingen och när den andra började gå mot slutet var jag tvungen att tjuvtitta igen. :D

Ursula S. sa...

Ja, Celia är faktiskt en riktig megära - falsk, egoistisk och egocentrisk, fördomsfull och oförsonlig bortom all reson. Utom när hon av egoistiska skäl vill göra ett gott intryck. Det hon gör i sista säsongen är vidrigt och helt oförlåtligt!
Skönt att höra att du också tycker att hon är en ragata - jag trodde nästan att det var JAG som är intolerant...
Och stackars, snälle Alan ser på henne med förälskad, förblindad och förlåtande blick. Men i säsong 3 tycker t o m han att hon går för långt...

Ursula S. sa...

Jag gjorde som du, googlade James Norton - och vilka meriter den mannen har, vilka framgångar både på scen, film och teve! Han ska f ö vara med i en nyinspelning av " Lady Chatterleys älskare" - men inte som skogvaktaren/jaktvårdaren utan som den invalidiserade maken.
Har läst några artiklar från engelska dagspressen om honom, och han verkar ha både humor och självdistans. Damned interesting bloke!
Prästen i Grantchester är f ö en intressant och sammansatt karaktär, har bl a varit med i världskriget och skjutit människor vilket plågar hans samvete. (Sa jag att serien utspelar sig på 50-talet?)