torsdag 27 november 2014

Jag kan inte skriva och tänka. Hm.

Jag har exakt aderton minuter på mig innan linssoppan är klar och jag tänkte att då sätter jag mig ner här och skriver lite, för jag har lovat mig själv att skriva varje dag.
Det har gått jättebra. Faktiskt. Det är bara det att ni inte har fått se mina mödor ity jag bestämde mig varje gång för att inte göra någon bloggpost av det. Det värsta som kan hända mig när jag skriver är nämligen att jag ska behöva tänka på vad jag skriver. Då går det bara inte.
Fort och sedan trycka på post-knappen, så ska det gå men så blev jag ambitiös och skulle skriva om idoler och förebilder och hamnade i resonemang med mig själv (kom inte och säg att inte du gör det också, jag tror inte någon finns som inte gör det) och började tänka på vad jag ville säga, *egentligen* om du förstår hur jag menar och då visste jag precis vad jag ville säga men att få ner det på en vit skärm, det var lögn i helvete, som min vilda far brukar säga.
Orden syntes mig så tama och de löööööpteeee inte som vilda getter över raderna och allt blev så lååååångdraaageeet och vid en tidpunkt så tänkte jag 'men vad fan, försöker jag låta intellektuell eller vad är det som har hänt?' 

Det var vid det tillfället när jag också begick kardinalfelet att läsa igenom vad jag skrev bit för bit, vilket jag *vet* att jag inte ska göra för då fastnar jag som en myra under ett gäng granbarr och tänker 'Ville jag verkligen säga så, borde det inte stå så? Det skulle se bättre ut...' och så bidde det inte ens en tumme.
Eller, jo, det blev lite draft som jag skjutsade undan medan jag mentalt klappade mig på axeln och sa 'Det här ska jag fila på någon gång i framtiden' och så log jag, för det lär inte hända. Men det känns skönt att säga sån't till sig själv ibland och så känns det så synd att kasta en massa bokstäver rakt ut i cyberrymden, man vet ju inte vad som händer med dem, jag menar, någonstans därute så kanske bortkastade y'n flyger omkring och letar desperat efter ett hem. Man vet ju inte.

Så, ungefär så, har jag det på den skrivande fronten. Och eftersom jag presterar (nåväl, presterar är kanske ett illa valt ord, men, men...) bäst under press (som jag sätter på mig själv, inte andras pressar, då blir jag som en ostruken skjorta som vägrar bli skrynkelfri) så har jag nu författat (hmmm...) ett antal ord allt medan linssoppan står och kokar.
Jag tar med andra ord lunch nu. Vad gör du?

4 kommentarer:

lilah sa...

Jo jag känner igen det där. I och för sig VILL jag gärna fila lite på mina ord - om jag skriver något längre stycke - men om man har filat och filat och stycket antar olika form efter varje gång och man ska försöka besluta sig för VILKEN form som mest motsvarar det man egentligen vill säga, då är det kört!

För närvarande (de senaste två åren eller så) har jag intalat mig själv, att när jag blir pensionär, DÅ ska jag återuppväcka min blogg igen! :-)

Shirouz sa...

Hej Lilah,
jag kan inte fila på orden för det blir precis som du säger för mycket former att välja bland och det slutar med att jag slår ihop sidan med en bildlig smäll och ger upp totalt. Det är märkligt, men det är så lätt att lägga en blogg i träda men sedan att komma igång igen verkar inte lika lätt, jag tappar mitt språk och hittar inte ord och tålamod har jag ju aldrig haft ett överskott av... :)
Ser fram mot att du ska börja blogga igen, vare sig det blir vid pensionsåldern eller tidigare, jag märkte igår att de flesta jag har följt verkar ha sina i träda också. Det är märkligt det där, orden tar liksom slut ibland, vete fan hur det går till... :)

lilah sa...

Hej igen. Kom bara på att i mitt fall beror nog mycket på att jag ju håller en hästblogg vid liv. I den bloggar jag varje dag. Så jag antar att jag förbrukar dygnets tilldelade ordranson där...
Ville bara säga det till mitt försvar och tänkte att du är nog våldsamt intresserad av det.
Men som sagt, kanske blir det fler ord över när jag blir pensionär... :-) :-)

Shirouz sa...

Hej igen :)
Ja, då skriver du ju en hel del :) Blev faktiskt våldsamt intresserad och undrar om det är en ny blogg du har, jag har din arabtanten och den andra men ser inga uppdateringar där? :)