lördag 15 mars 2014

En salig blandning...

... du skulle se min skärm just nu, en salig blandning av morotssoppa med ingefära, (lugn, bara en flik om det, inte någon fysisk soppa)  Bukowskis fbi-filer, gymnastikskor, en artikel om utbrändhet, en artikel om skrivandet som det bästa ruset, facebook och mailbox, ytterligare flikar med olika böcker som jag vill ha och då menar jag "ha" på det sättet att jag vill äga dem, det är alltså inte sådana böcker som man kan låna och lämna tillbaka....
På skrivbordet ligger två sidenböcker med dikter av alla möjliga, den första är från 27/10 1982 och den andra från 28/10-89 samt ett urval av pennor som alla verkar ha det gemensamt att de bara är pennor till namnet, mina halstabletter som jag ständigt äter för att de är så goda, tre andra böcker, hörlurar och en telefon som skrämt står i bakgrunden, samt ett filter till kattlådan, en linjal som jag har lyckats att märka med svart färg precis där man kan se hur långt saker och ting är, men det spelar inte så stor roll för jag tror mig minnas att den är ganska exakt 30 cm och därför mäter jag bara saker som ska vara precis det.
Lägg till det ett antal lappar där det står diverse kryptiska noteringar som jag antar just där och just då, när de skrevs hade en innebörd som för mig nu är förborgad.

En lampa tronar också på skrivbordet, det var en gång en lampa med en underskön glaskupa men blev en lampa utan glaskupa när lillekatten en morgon bestämde att det icke skulle få finnas några skönare saker än honom på skrivbordet.
Nu står den i sin nakenhet och sprider ett kallt men väldigt upplysande sken och kallas av Fimpen för "spöklampan" eftersom alla ser ut som spöken i spegeln när lampan är tänd.

Där står även ett trådlöst nätverk som absolut inte installerades av mig eftersom jag får teknikstress bara jag ser något som säger "tryck in kabel A i hål C". Sån't får min hjärna att börja nynna på någon sång och så låtsas jag att jag inte sett det och skriker "Hjälp!"
Under nätverket står ett gammalt hederligt modem, som kan förleda en att tro att jag tycker om att leva mitt liv med både hjälm, livrem och hängslen.
Så är icke fallet utan bara det vanliga; varför stressa? Jag kan flytta modemet en annan dag. 

Men. Låt oss komma till punkten, (nu hittade jag för övrigt en artikel om en man som ska promenera till Sydney också), alla dessa flikar som jag läser med liv och lusta samt diktböckerna som jag bläddrar i lite på måfå, inte är det konstigt att min blogg blir lika rörig som min skärm. Och mitt skrivbord.
Jag tröstar mig med att rörighet är ett tecken på kreativitet.
Det har någon klok människa sagt.
Och då är det säkert så.
Eller inte.

2 kommentarer:

Baronessan sa...

Så där kan jag också ha det ibland. På datorn. I verkligheten vill jag ha ordning och reda. Damm och kaksmulor bryr jag mig inte så mycket i - men oreda! Jag vill kunna hitta saker på rätt ställe för jag hatar att leta.
Lite trassel i nätverk och datorer ger mig hög puls, men roar mig samtidigt. Förutsatt att jag får ordning på sakerna.
Jag är mer rörig i huvudet. Där är det sällan ordning och reda.

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
jag är oredig av mig misstänker jag, men för det mesta så hittar jag saker jag letar efter, men när jag har städat då jäklar får jag leta som en gnu efter grejerna som jag flyttat på. :)
Jag måste säga att trassel i datorerna roar mig också, det fanns en tid när jag trodde att datorn skulle explodera om jag tryckte på fel knapp men numera knappar jag mig fram ganska oförväget, men däremot, be mig sätta in en kabel eller installera något, då blir det tomt. Och hur det ser ut i huvudet, det talar jag tyst om :D