onsdag 26 mars 2014

Är du ett får, min lilla vän?

När jag ändå är inne på det, vem, säger vem, ligger i långklänning och äter chokladglass? Och vem av oss har höjt ribban så mycket så att vi 'förtjänar' att äta den där chokladbiten för att vi har varit ute och shoppat så mycket?
Om det är en förtjänstmedalj man får skulle jag aldrig få äta en endaste jäkla chokladbit!
Jag tycker inte om shopping och jag vill inte ha likadana kläder som resten av befolkningen för det är inget nöje att komma till en tillställning och se x antal medsystrar sjava omkring i samma topp.

Sedan undrar jag hur många som intager sitt vin i solnedgångar, äter sin laktosfria yoghurt på en klippa och hur många som ser galet lyckliga ut av sitt tvättmedel/rengöringsmedel och hur många som nästan går ner i spagat av att äntligen få ställa sig som ett x i dörröppningen för att de tvättat golvet.
Likaså vill jag gärna veta hur många som tycker de är ute på ett sällan skådat äventyr när de rattar sin bil och hur många män som känner sig spjuveraktiga och manliga för att de handlat en indisk bomullsskjorta.

Och varför är det bara män som dricker öl i reklamen? Jag dricker öl, jag kan inte med vin, det är ett synnerligen tidsödande drall med för små glas och den vinsmaken är inte uppfunnen som jag vill umgås med.
Eller whiskey? Jag har inget skägg men jag tycker om whiskey och jag tycker inte om likörer för vill jag ha sötsaker så kan jag äta choklad. Då företrädelsevis i långklänning och efter att ha förtjänat det efter att fått svart bälte i shopping om jag förstått det rätt.

Det enda reklamen får mig till är att nogsamt se vilka märken jag ska undvika; de som behandlar sina konsumenter som om de vore lite smått imbecilla får.

4 kommentarer:

Baronessan sa...

Reklam är till för att få gå på toaletten eller hämta kaffe. Inget annat!
Jag avskyr reklam, men det jag mest av allt avskyr är att dom lägger på ett antal decibel när reklamen går igång. Förmodligen för att man ska höra ända in på muggen. Därför använder jag mig flitigt av den överkorsade högtalaren. Bästa knappen på TV-dosan!

Shirouz sa...

Jaa, precis, det måste vara därför, illvilliga reklammakare! Jag sänker ljudet så mycket jag kan och sedan när jag kommer tillbaka måste jag höja allt medan jag morrar dovt. Och sen glömmer man det nästa gång man går ut och hör någon flöjta om något tvättmedel som gör allt så vitt, så vitt....

Shirouz sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Shirouz sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.