lördag 11 januari 2014

"Kära dagbok"

När man inte skrivit på länge så tappar man det, tänkte jag för mig själv och sedan tänkte jag, att om jag vill (vilket jag vill) så får man väl börja på något enkelt sätt, (fast vad är enkelt egentligen?) såsom i att börja med;
Kära dagbok,
igår försökte jag steka Gordon Ramseys burgare (ok, det var inte hans burgare, för det hade ju varit stöld eller snatteri) utan vad jag försökte göra var att steka halloumiburgare med squash och morötter efter hans recept.

Man kan tycka att det är enkelt att göra så, när man har ett recept att följa och allt, men då måste man också läsa receptet.
Noga.
Det gjorde inte jag. Jag ögnade igenom det, för "jag hade ju sett på tv hur han gjorde".
Att jag har minne som en trind vilseledd höna tänkte jag inte på.

Därför var det vid vissa moment som man kunde höra mig yttra, efter att jag läst sporadiskt "Aj som fan.... Det där missade jag..."

Men.
Mandom mod och morske män och allt vad det heter. Att jag glömde vårlöken struntade jag i. Att jag glömt att låta squashen och moroten vattna ur sig löstes genom hårdhänt pressande efter att även halloumi och koriander samt mynta var i.
När man gör det så, så får man nästan alla örter på sina händer i stället.
Jag tror inte att jag rekommenderar det.

Dock kan man lösa det med att hälla i mer. Så att man sedan kan smaska i sig och tänka "Oj, det smakar väldigt mycket mynta, så här måste det vara att sitta i en myntabuske och äta."

Missförstå mig rätt, det var gott, men jag tror inte det var som Gordon tänkt sig.

Sedan stekte jag burgarna. De låg så trint och fint och puttrade i stekpannan ända tills jag försökte vända på dem.
Då blev det rösti.

Men vad fan. Rösti är ju gott det med, eller hur?


8 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Rösti är gott. Följa recept är svårt. Du kan skriva om det. Punkt. Slut.

Shirouz sa...

Hej Kalle Byx,
tack! Ja,det är något med recept, kanske att jag aldrig tyckt om att någon annan talar om för mig hur jag ska göra... :)

Lippe sa...

Haha! Att följa ett recept är som att göra något bara för att någon sagt att: du måste eller du får inte! Jag hämtar inspiration och ugnstemperatur från recept endast ;)

Shirouz sa...

Hej Lippe,
ja, precis och då blir det ju genast jobbigt :D Jag läser lite snabbt och så blir det som det blir, överraskningar är ju alltid kul :D

Baronessan sa...

Hej hopp! Nu kom det igen. Bitar av den där "djurparken" som du så fint beskriver (och som jag själv använder mig av emellanåt) - trind vilseledd höna! Sånt liksom piggar upp mig!
Här har du en som vågar vägra recept. Men så blir det som det blir också. Det är därför du och jag inte står i TV och vispar :D

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
tack, jag gillar dina formuleringar och tror att jag hämtar inspiration från dig ibland, ska jag säga :)
Ha! Ja, hur skulle det se ut, om någon av oss var kock i tv och stoppade ner en sked i någon gryta och sedan såg alternativt jätteglattförvånad ut eller försökte att inte skrynkla ihop ansiktet som en citron och sade "Hm, jag tror att det här kräver en väldigt avancerad smak...." :D

Baronessan sa...

Ja, hur skulle det se ut, men å andra sidan... så kanske det skulle bli jävligt rolig TV :D

Shirouz sa...

En ren hit! :D