onsdag 15 januari 2014

...det enda man kan lita på är strumpor nu för tiden.

Eftersom ni inte fick någon update igår får ni två idag.
Du vet, Thoreau?
Redan den 14 Januari 1854 blev han mäkta irriterad på storlekar och mode, han skriver bl a " The head monkey at Paris, Count D’Ornay, put on the traveller’s cap and now all the monkeys in the world do the same thing. He merely takes the breadth of my shoulders and proceeds to fit the garment to Puck, or some other grotesque devil of his acquaintance to whom he has sold himself."

Ord och inga visor, eller hur? Vi har också Oscar Wilde som sa något om att enda orsaken till att modet växlade så snabbt var att det var så förbannat fult. Nåväl, han kanske inte sade "förbannat" men det säger jag.

Saken är ju också den att man inte kan lita på storlekar heller. Alla som någonsin satt sina trinda fötter i en klädesbutik vet att man inte kan lita ett dugg på storlekar.
Storlek xl kan vara precis samma storlek som en m, en small kan vara lika stor som en large osv.

Jag tillhör den kategorin som inte vill ha kläder som sitter åt som ålskinn, jag är människa och inte ål och jag vill ha kläder jag kan röra mig i utan att de åker upp över ryggen eller magen och jag vill framför allt inte ha kläder som får mig att se ut som en förrymd kassler.

Jeans ska vi inte tala om, alla jeans nu för tiden är konstruerade så att hur bra de än passar i affären så behöver man bara ta ett steg ut ur affären och så förvandlas jeansen till ett par som ständigt hasar ner.
Man köper livrem, bälte och hängslen samt tar en tub superlim för att råda bot på problemet och lika fan så hänger de.
Ok, nu överdriver jag lite, superlimmet har inte kommit till användning än men jag har mina funderingar...

Däremot strumpor har behållit sina storlekar och står det 38/39 så är det så. 
Därav kan man dra den slutsatsen, att i en föränderlig värld är strumpor det enda man kan lita på.
Kanske ska vi låta strumpfabrikanterna göra andra kläder också? 

9 kommentarer:

Lippe sa...

En klockren observation från Ulvstrumpa!

Shirouz sa...

Hej Lippe,
tackar, jag är liiite trött på det här fenomenet, efter jul var jag inne för att prova tröjor och det var ju ingen idé att ens försöka gå efter storleksmärkningar på dem för det var enbart skrattretande, eller, nej, inte skrattretande ett dugg, menar jag.

Kalle Byx sa...

Kul, håller med dig helt och hållet. Men du. Det är lite svårt att läsa grå text på svart botten, synd på så bra texter.

Shirouz sa...

Hej Kalle Byx
tack, ja, visst är det märkliga storlekar nu för tiden, det här med texten märkte jag när jag postade, vete tusan vad som hände men när jag kopierade vad Thoreau sa, så blev sedan texten grå och jag är inte människa till att ändra det tillbaka, försökte med att editera och ändra textfärgen men den kommer ut grå ändå, hoppas det ordnat till sig i nästa blogg så det bara är några temporära gremlins :)

PJ sa...

När jag bodde i Malmö på det glada 70-talet (skriver man inte så när det är något decennium tillbaka?) så fanns där en fabrik som kallades Strumpan i folkmun. Gissa vad som där tillverkades? Men inte kunde man lita på den Strumpan för den lades ned och folk blev utan jobb. Man kan inte dra alla strumpor över en kam.

Kul att du har börjat blogga igen så nu åker du upp en rejäl bit i bokmärkeslistan så jag har koll på dig. :-)

Baronessan sa...

Du har så rätt!

Shirouz sa...

Hej PJ,
sant, man kan inte dra alla strumpor över en kam, jag kan inte låta bli att hoppas att den Strumpan var undantaget som bekräftade regeln. (fast jag vet att det nog inte är så, helt plötsligt minns jag Teko-krisen eller vad det kallades?) så jag misstänker att man kan inte lita på någonting längre (och nu lät jag som Mikael Wiehe helt plötsligt... :)
Tack, det är roligt att vara tillbaka. :)

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
jo, klädstorlekar av idag är ett skämt som inte längre är så roligt, men säkert sitter det någon klädestillverkare och är kungligt road när de skriver M på något som skulle passa en hamster. :D

Baronessan sa...

Ha, ha... ja, någon som är släkt med Murphy antagligen :D