måndag 13 januari 2014

Det blir pangkaka av det hela....

Inte ger jag upp, inte.
Här ska fan i mig skrivas en gång om dagen om jag så ska behöva sätta mig ner på en stol och trycka ner tangenterna för hand.

Idag har det varit ovanligt lugnt på härfronten, tvätten åker runt så gladeligt i tvättmaskinen, det är iskallt i källaren, utanför är det snö och snö och snö och jag försöker att undvika att titta ut i möjligaste mån.

Och så här på eftermiddagskvisten så inser jag än en gång att saker vi tar för självklara inte alls är självklara, inte ens när det gäller en så enkel sak som pannkakor...
Pratar med Fimpen som ska göra pangkakor som hon kallar det och jag frågar givetvis vilken sylt hon ska ha till.

Döm om min förvåning när hon säger fetaost och tomat och jag svarar att då är det ju crepes hon ska äta.

Därefter tar samtalet en pangkakad vändning när Fimpen deklarerar att grädde inte hör till pangkakor, eftersom det då blir en dessert!
Jag nästan faller av stolen här, för i min värld är det inte pangkakor om det inte är grädde och sylt till, det är som att äta bacon utan bruna bönor, eller vänta lite här nu, ni vet hur jag menar, det är liksom ett klister som måste till för att limma fast sylten liksom, äh, hur jag än skriver så lyckas jag inte beskriva det, det blir visst bara pangkaka av det hela.. 

8 kommentarer:

Lippe sa...

Som en macka utan smör....

lilah sa...

Nix. Ingen grädde! Sylten klenas ut över pannkakan, som sedan rullas ihop a' la rulltårta och sedan skär man av lagom munsbitar och kastar i munnen. Tar slut i ett nafs.

Om man däremot utesluter äggen i smeten och istället tillsätter lite smör, så blir det våfflor (!) och till DEM ska det vara både grädde och sylt. Dessa äter man tills man av tradition mår illa... :-)

Shirouz sa...

Hej Lippe,
ja, eller hur?!

Shirouz sa...

Hej Lilah,
va, ingen grädde?! Och rulla ihop den till en rulltårta? Jag blir helt matt av bara tanken, grädde måste ju till, annars är det ju inga pangkakor :)
Våfflor är inte dumt det heller, jag har ett urgammalt våffeljärn i skåpet men har inte använt det en enda gång, mest för att det är så tungt och jag är för lat, men kanske ska bli ändring på det, inte latheten förstås men kanhända jag kan använda det en gång...

Baronessan sa...

Jag ser nog pannkakor mest som dessert jag också. Särskilt med grädde på! Men fetaost och tomat... hm... låter mystiskt.
Själv är jag inte så förtjust i pannkakor. Det är liksom inte riktigt mat på något sätt. Mer som dessert :D

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
jag är full av förundran. Pangkakor som är den naturliga avslutningen på ärtsoppa utan fläsk om man kan få tag på det, (sa hon som satt och pillade bort fläsket från en ärtsoppa häromdagen) :)

Baronessan sa...

Så du äter ärtsoppa som det simmat runt fläsk i?? Jag är imponerad!

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
jajemen, inga problem :)