onsdag 27 mars 2013

Grinchen läser bok.

Bland mina vänner går jag ibland under täcknamnet 'Grinchen.'
Nu håller Grinchen på och läser en bok.
Och så roligt jag har, ibland tycker jag om att läsa något jag inte tycker om, den här boken jag har nu är jag inte överdrivet förtjust i men den får mig att se in i en annan värld som kanske finns, vad vet jag?

Nåväl, huvudpersonen kallas 'Honey', bara det får grinchen att le förtjust, när boken börjar så sitter hon i en limousine och firar möhippa med sina vänner som är smala och dundersnygga. 

För att genast sätta tonen i boken så begagnar de sig av lite fula ord, orden känns ganska malplacerade men man förstår genast att här är en bok som 'tar ut svängarna.'


Honey börjar att berätta om 'Mannen i mitt liv', en snygg främling som hon tillbringat en natt med. Dock bara tillbringat, de har pratat sig igenom en natt.
Nåväl, det kan grinchen gå med på. Själarnas sympati kan uppstå 'bara så där', det vet vi ju alla.

Men. Snyggingen ska givetvis åka hem. Till andra sidan pölen som vi kallar Atlanten. Och sedan hörs de inte av.
Så Honey träffar en man som hon genast talar om för att de inte har något gemensamt, samt när han vill bjuda henne på en roddtur över Themsen så säger hon skälmskt (och viftar säkert med ögonfransarna) att 'Nej, det går inte för sig, för ska de vara ute och solbada så leder det till (och här har jag för mig att hon sänker rösten 'sex!'

Givetvis blir det förvecklingar och de åker ut på Themsen. Och nu ska de gifta sig. Den tilltänkta mannen köper en klänning av henne ('åh,men,nej,inte ska jag och jag som aldrig har klänning, men den här silkiga saken vill jag ha!') och ut beger de sig som sagt.

Någonstans i boken så har Honey lyckats stoppa in råd om hur man hittar en 'Äkta Man', för det är som så, att när man är 30 någonting så vill man hitta någon att gifta sig med. 
'Åh,fan...' mumlar Grinchen och säger sedan 'Det hade jag ingen aaaaniiing om..'
Sedan följer skämtsamma kapitel om hur de tu blev ett par och det är skälmskt och fnittrigt och lite lagom strösslat med förnumstigheter.

Nu har jag kommit så långt i boken att man får läsa Snyggomanens ord, där han sitter och skriver mail till Honey. Snyggomanen är väl bevandrad med humoristiska anspelningar och ser på Hollywood (för det är givetvis där han är) med blasé ögon samt har blasé vänner samt en flickvän som är otroligt snygg och inte så smart.

Och nu undrar du, hur ska det gå, hur ska det gå?! Eller om du inte gör det så får du ta en straffrunda i parken för att sedan lomma tillbaka hit och undra just det.
Jag undrar, jag med. Roligt är det dock. Grinchskoj.


8 kommentarer:

Lippe sa...

En gissning? Snyggomannen kommer och sabbar bröllopet?

Shirouz sa...

Ja! Inridande på en häst med yviga lockar, så måste det bli :D

Shirouz sa...

...alltså, inte att hästen har yviga lockar, men det skulle inte förvåna mig...

Lippe sa...

Haha!! Ger mig den på att både häst och man har lockar....och frustar!

Baronessan sa...

Låter som en ruggig bok det där. Tror inte jag vågar läsa den... ;)

Helena sa...

Hmm, trodde inte du var den som läste den sortens litteratur. ;P

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
det var en riktigt ruggig bok, jag slog ihop pärmarna igår och skakade på huvudet för mig själv...

Shirouz sa...

Hej Helena,
första regeln när det gäller mig är att man aldrig vet vad man ska vänta sig ;P