torsdag 7 juli 2011

Det är allt utom tråkigt.

Håhåjaja...
En sak som jag är tämligen säker på är att kaos älskar mig. Någonstans sitter det små ödestroll och tittar ner på mig medan de dricker öl och plötsligt ställer någon av dem ner sin bägare och säger "Hör ni, hon, Ulvstrumpa, ska vi inte skicka ner några händelser till henne? Det var ett tag sedan och hon är ju så rolig att titta på när hon försöker få tillbaka kontrollen?"

Antagligen så blir det ett allmänt bifall och jubel och klang med bägare bland de övriga ödestrollen.
"Vad ska vi hitta på?" säger ödestroll 1.
"Ska vi se vad hon tar sig till när hon håller på att ordna med ett kalas ihop med några fler och tror att det flyter på ganska bra, men just när hon tar en lättnadens suck så slänger vi ner ett oförhappandes möte!"

Klang och jubel bland de andra trollen och "Ja, det gör vi! Det gör vi!"

"Och sen... Sen..." myser ödestroll 2, "Sen ser vi till att alla de där pappren och fotona hon behöver står gömda bakom en möbel som knappt går att rubba!"
"Redan gjort!" säger nr 3, "det fixade jag till när hon möblerade om, hon lade in allt i skåpet bakom träsoffan!"

Allmänt rullande av glädje i marken bland trollen och slående i backen med svansarna. En del till och med kanske sparkar lite med fötterna i luften av ren glädje.

"Och sen! Sen..." frustar nr4, "så låter vi henne långsamt komma underfund med att ett möte hon skjutit upp nu blir väldigt brådskande..."
"Åh, ja! Ja! Men väldigt långsamt, så där att hon ser så där rolig ut, när hon skrynklar ihop hela ansiktet och ser ut som ett dragspel och går ut och röker som en ångvissla på balkongen!"
"Jaaa!!!" vrålar alla andra ödestrollen, "Hurra, vad skoj vi ska ha!"

Och någonting säger mig att de nu har det jätteroligt. Själv känner jag mig som Gråben, jag springer på stället och kommer ingenvart.
Men det är bara att springa på, någon gång lossnar det så att man kan få fart och köra huvudet i väggen.
Nävars. Så illa är det absolut inte.
Men du vet vad jag brukar säga.
Det är definitivt inte tråkigt en sekund.
Det är allt utom just det.
I mitt nästa liv kommer jag säkert att ha det skittråkigt.
Som jämvikt menar jag.
Hur ska du ha det?

8 kommentarer:

Cicki sa...

Jag ska bli katt i nästa liv. Bara äta och sova och bli gullad med.

Lippe sa...

Allt ordnar sig! Eller det händer ju iaf och det är ju kul när det rör påsig, eller hur! Jag tror att nästa liv blir ungefär som det här!! Bara man är lite nyfiken på det man får i knäet av livet så spelar det ju egentligen inte så stor rol! Jag vill inte ha ett liv på en räkmacka utan kamp iaf, fast om man sitter på räkmackan så kanske man kan välja sina kamper ist för att få dom nerslängda i knäet? Av troll och annat knytt!!
Lev väl!

AprilSus sa...

Hahaha!!! Jag kan inte sluta skratta.... kramp i magen nu.
Du är ju bara för härlig... :D

Shirouz sa...

Hej Cicki,
jag med, men har man otur blir man utställningskatt och får fara omkring i bur och bli putsad och borstad och fräst åt av andra katter. Alltid är det nåt, vet du väl ;)

Shirouz sa...

Hej Lippe,
jo, jag tänker nog som så att allt kan hända och hur det än är, så är det som sagt inte tråkigt en sekund. Och där sa du ett sant ord, det där med nyfikenhet, jag tror att de som slutar vara nyfikna är de som känner mest missnöje här i livet. Räkmacka vill jag inte heller ha, fast som du säger, om man kunde välja sina strider och helt skippa en del, det vore inte så dumt att segla förbi troll och oknytt och säga "Nä, inte den där, jag tar en annan strid!" :)

Shirouz sa...

Hej AprilSus,
vet du, det är gott att höra att jag får folk att skratta, tack :)

Fröken Hulda sa...

Instämmer med flera andra... har skrattkramp.... småler.... tycker synd om dig... gläds över din berättarkonst även om allt är sanning.

Jag ska nog också bli katt i mitt nästa liv - dom kan konsten att njuta och bara vara här och nu

Shirouz sa...

Hej Fröken Hulda,
oj, tack så mycket :)
Ja, jag funderar på att bli katt jag med, det verkar inte helt fel,faktiskt :D