måndag 9 maj 2011

Trött så in i helvete.

Har spenderat tiden med att jaga min handläggare på FK i några dagar.

Uj, så skojigt det är att varje morgon mötas av beskedet att hon är antingen på möte eller tjänsteärende till klockan 17.00 varje dag.
Jag säger inget om att hon är på möte eller ärenden men visst vore det trevligt att någon gång kunna få kontakt och prata om sitt eget ärende och kanske rentav ha ett litet möte.
Jag säger ingenting om att när man ringer kundservice för att fråga hur de tillämpar regler så läser de högt ur samma papper som man själv har, men när man frågar "Hur tillämpar ni de här reglerna?" så säger de "Jag vet inte, prata med handläggaren om det."

Så oresonlig hon är, tänker kanske du.
Men saken är den, att hur reglerna tillämpas fanns faktiskt att läsa också, om man letade sig blå, blev frustrerad och ilsken och var nära att ge upp.
Jag hade hellre sett att någon som var anställd hade gjort det och inte jag.
Så bekväm är jag.
Å andra sidan, så har jag ju inga möten eller ärenden att utföra.
Så det var kanske lika bra att jag gjorde det.

Och nej.
Jag förbannad?
Inte ett dugg.
Men trött så in i helvete.
Det kan du lita på.

14 kommentarer:

Cicki sa...

För någon vecka sedan fick jag hem en enkät. Det var FK som frågade efter mina synpunkter. Frågorna var ställda så att jag kände inte för att svara på dem. Det gav inget.

I fredags fick jag en påminnelse om att jag inte besvarat enkäten än. Är de dum i huvudet eller?

AprilSus sa...

Vad ska man säga!? Det är ju helt sjukt galet hur FK ständigt lyckas slingra sig undan sitt eget ansvar och sina regler.

Natti natti!

Shirouz sa...

Hej Cicki,
det är faktiskt det jag funderar på också, om de är det eller inte.Det är fantastiskt hur snabbt allt ska gå så fort *vi* ska göra något, men när man ska ha tag på dem eller de ska göra något så verkar det inte finnas några tidsgränser. Det är inte konstigt att man blir förbannat frustrerad.

Shirouz sa...

Hej AprilSus,
jaa, och det minsta man kan begära är ju att de själva vet vad deras regler innebär, tycker man. Jag är inte helt nöjd med det här med en personlig handläggare heller, det här jagandet för att försöka få tag i en person, är i sig knäckande.

Pennelina sa...

Tröttheten finns här också, efter några riktigt intensiva dagar :-D

Kramar <3<3<3

Cicki sa...

Kräv att få en annan handläggare. Det gjorde jag när jag bråkade med dem. Jag slet ut sju stycken handläggare och anmälde en under det året......:-)

Baronessan sa...

Det hade varit lättare för dig men det hade inte gått fortare det kan du skriva upp. För dom vet inte heller!

Shirouz sa...

Hej Pennelina,
jag hoppas att det varit bra intensiva dagar och att du hinner vila i fatt, kram :)

Shirouz sa...

Hej Cicki,
det var en bra idé!!!

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
ja, det är nog så det är, tyvärr...
Fan, jag kunde förstå det förra året, när allt var nytt, men nu tycker jag faktiskt att man kan kräva att de läst in sig på reglerna!

Lippe sa...

FK:s regler är så snåriga och taskigt formulerade att de själva måste ha papper att läsa ifrån för att det ska bli rätt! När man sedan påpekar detta för dem, talar om att man kan läsa själv, att man vill diskutera saken så säger de att reglerna ändras så ofta att de inte hinner lära sig vartefter det blir nytt!! Ibland tycker jag faktiskt synd om dom för de måste bli sådana rövhål till sist för att orka med! Men vi får väl tröttaut oss, göra spe av dom på våra bloggar och sedan ge oss på dom igen!
Kämpa på!

Shirouz sa...

Hej Lippe,
ja, som jag sa till Cicki, jag har förståelse för att det haltade första svängen när allt var nytt, men nu är det deras förbannade skyldighet att lära sig reglerna hur ofta de än ändras. De är till för oss och inte tvärtom.Ibland tycker jag också synd om dem, men med tiden så blir det allt mindre.

lilah sa...

Jag kände omedelbart att här måste jag också kommentera o hålla med o ha mig. Men så kände jag hur fruktansvärt upprörd jag skulle bli när jag skulle fördjupa mig i allt sådant som rör allt som slutar på -kassa och då skulle jag inte kunna sova...

Men du! Varför är det med bävan varje gång jag går in på din blogg?? Jo, för varenda gång fylls min monitor av en herrans massa nya fönster med diverse oönskat material, som jag måste skynda mig att stänga så att jag kan fortsätta att läsa! Är det ingen funktion som du som bloggförfattare har någon makt att stoppa? Jag har varit hos andra som har sin blogg på blogspot o där är det inte så?
Än värre blir det om jag klickar in mig på inlägg för inlägg via mina feeds bokmärken. Då blir det raklamanfall för varje inlägg jag klickar in mig på!

Shirouz sa...

Hej Lilah,
där är ju din kommentar som jag letat efter!!!
Som sagt, jag har ingen aning om varför det är så, men skitträligt är det ju :(