onsdag 13 april 2011

Sån här är du.

I och för sig, vet du, så undrar jag hur mycket humor man har kvar när man går i genom det. (och för dig som undrar, du får läsa förra inlägget.)

För alla som undrar vem denna "du" är som jag ofta riktar mig till, så började jag faktiskt själv undra det nyss när jag stod på balkongen.
Det känns lättare att skriva om jag skriver till en "du", ungefär som när jag var barn och hade brevkompisar i Kina. Nu har jag er som brevkompisar och ni är alla "du".
Nu undrar "du" kanske hur "du" är i min värld.

Jo, nu ska vi se, du är troligen oftast en kvinna, i ett fåtal fall män.
Du tänker mycket, har levt och lever och har inte ständigt haft nerförsbacke och räkmacka att flyta fram på, din ålder varierar, precis som min, allt ifrån 5 till 127. Vissa mornar till och med kanske så gammal som dinosaurierna.


Du har humor och du tänker utanför boxen. Du vet att alla människor inte är lika och du är fascinerad av det. Du tycker om choklad. (Jo, det gör du visst det.)

Du vet att jag är envis och aldrig ger mig och ibland så roar det dig och ibland irriterar det dig något så alldeles. Men du har överseende med det. Det är därför jag tycker så bra om du.

Du tycker om djur. Du skriver själv och du gör det bra.
Du har inte samma åsikt som mig i allt, för du brukar säga, precis som jag; att du inte är ute efter spegelbilder av dig själv. Du tycker att jag svär för mycket ibland. Du undrar ibland vem jag är och tror att du har en ganska bra bild av det. 

Du tycker om mat. Precis som jag tycker du bäst om mat som någon annan har lagat. Givetvis så utgår både du och jag i från att maten lagas av någon som kan det. Annars tycker varken du eller jag om det.

Du tycker om kaffe också. Vi dricker mycket kaffe du och jag när vi pratar här. Det vet du ju redan förstås.
På tal om det.
Vi tar en kopp nu, va?

14 kommentarer:

Lippe sa...

Köpp-köpp ;) på dej Du!!
Kram

Shirouz sa...

Köpp själv och kram :)

Chorizo sa...

Man ja, jag fascineras av att människor är olika, lite choklad ibland, djur helt ok, speciellt katter, inte bara din envishet roar mig, mors köttbullar är det bästa som finns men kaffe det vägrar jag dricka, säger en tedrickare.

Cicki sa...

Det är inte värt att jag tar en kopp nu. Klockan är för mycket och jag ska till käftis imorgon och dra en visdomstand. Undrar om jag blir dummare efter det?

AprilSus sa...

Tja, varför inte!? Det kan väl aldrig vara försent för en kopp kaffe? :)

Hmm? Ordverifieringen är "lesol" Hoppas det är ett teckan på att solen kommer att skina imorgon (idag) och att jag kommer att ha en anledning att le...

Kram!

Baronessan sa...

Jag är kvinna, som knappt sett en räkmacka. Åldern varierar och framför allt - stiger. Jag vill tro att jag har humor och skrattar åt människor som är otroligt olika fast dom försöker härma varandra.Choklad är gott. Envishet är en bra egenskap tycker jag som har samma åkomma. I.a.f. på vissa plan. Djur är det bästa och jag skriver allt vad jag kan. Spegelbilder av mig vill vi inte ha och visst undrar jag ibland vem du är. Godaste maten är inte min och kaffe intages litervis och ofta... som nu t.ex. Det enda du missade på var det där med svärandet. Där slår jag dig med hästlängder :)

Mångmamma sa...

På pricken!

Shirouz sa...

Hej Chorizo,
tänk, jag hade inte så fel där då, förutom te-drickandet där då :)

Shirouz sa...

Hej Cicki,
ja för fasen, öppna inte munnen! Jag har dragit ut två redan och du ser ju hur det gått för mig :D
Och om jag ska vara lite allvarlig med, lycka till hos käftis!

Shirouz sa...

Hej AprilSus,
jamen, då tar vi en kopp tycker jag :)
Och, du fick rätt, här har solen skinit i stort sett hela dagen, även om meteorologerna sa att det skulle vara molnigt, så jag hoppas att du ler :)

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
nää, kan det vara möjligt att jag mött min överman (eller, visst borde det heta överkvinna när det gäller kvinnor?) i svärandet ädla konst? Jag vete fan om jag tror på det... ;)
Och, hur rätt har du inte, i det där med folk som är olika och försöker vara lika varandra ändå, det är verkligen både roande och oroande och fascinerande!

Shirouz sa...

Hej Mångmamma,
se där! :)

lilah sa...

Nu kom ju jag in lite sent här, så kaffet har väl kallnat?? Kan man få det värmt lite?
Jodå, jag är kvinna jag med. I varierande ålder, men mest trotsålder. Skrattar nog lite elakt ibland, men känner mig rätt snäll ändå. Särskilt mot djur. Försöker numera hålla ett visst avstånd mellan mig och chokladkakorna, men det vet m,an ju aldrig hur länge det varar. Jag svär som en borstbindare och är enveten som synden. Mitt skrivande har gått lite upp och ner den senaste tiden, men i huvudet skriver jag jämt. Och ja, jag har också nyfiket undrat ibland varför du är så hemlig av dig.

Shirouz sa...

Hej Lilah,
självklart, jag värmer på lite direkt!
Fasen, nästan alla rätt, och jag är grymt imponerad av att du kan hålla chokladkakorna på ett visst avstånd, det har jag inte karaktär till :D