lördag 9 april 2011

Så förbannat rätt hon har!

Jag känner mig som sången "Vi har så mycket att säga varandra, men det blir ingenting, ingenting sagt" för det är så många tankar som far omkring i mitt huvud.
Men jag ska försöka att samla ihop mina tankar.
Först, det jag sist kom att tänka på.
Jag satt här så fredsamt och åt min lunch och läste fredagens Aftonblad och kom hit:
Bonusmammor - sluta bete er som bortskämda femåringar

När jag läst det; drämde jag näven i (inte tallriken, även om det var nära) utan rakt i bordet och sa för mig själv "Men åh, så förbannat bra du är och så förbannat bra du skriver och så förbannat rätt du har!"

Jag har inga egna barn, men jag har varit barn själv och jag minns, att de vuxna som var "fejk" och låtsades tycka om oss barn när de egentligen inte gjorde det, de såg vi rakt i genom. En del verkar glömma bort att barn är kloka, de ser och hör undertoner och de vet så mycket mer än vi tror.
Barn ska behandlas med respekt, precis som vuxna. De ska lyssnas på och man ska komma ihåg att det är inte lätt att växa upp och forma en personlighet.
Jag menar, en del vuxna har inte tillstymmelse till personlighet, en del har inte ens växt upp, och nu menar jag det på ett negativt sätt. Som bonusmammor som beter sig som bortskämda femåringar.

2 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Instämmer. Tillgjorda vuxna kan ta sig någonstans.

Shirouz sa...

Hej Kalle Byx,
absolut!