måndag 18 april 2011

Kära grannar, sannerligen säger jag eder:

Det här författade jag i tvättstugan i morse:

"Kära grannar, sannerligen säger jag eder;

Det är ett mysterium för mig, varför ni drar ut vattenbehållaren i torktumlaren och tömmer den, men lämnar åt mig att ta bort ert ludd.

Det är ett mysterium för mig, varför ingen sopar golvet, allt det här svarta luddet kan inte ha kommit till under natten.
Att ingen torkar golvet är däremot inget mysterium eftersom någon har tagit svabben och svabbhinken.
Däremot är det givetvis ett mysterium var den är.

Det är ett mysterium för mig, varför man lämnar torkskåps-golvet fullt med svart ludd och säger en; en styck svart död liten skalbagge.

Det är ett mysterium för mig varför ni lämnar tvättmaskinen full med avtryck efter era sköljmedel, och jag vill gärna tipsa er om att Specsavers har bra pris på glasögon.

Det är ett mysterium för mig, varför man väljer att tvätta i något som mest liknar ett svinhus, men jag vet, att smaken är olika och om det är svinhus ni trivs i, så ska ni givetvis få som ni vill.

Därför är det inget mysterium att tvättstugan lämnas i samma skick som ni lämnade den åt mig.
Jag är mycket mån om grannsämjan och vill att alla ska trivas och hoppas att alla känner sig nöjda.
Skalbaggen har jag tagit bort, om ni känner att ni saknar den, så lämnar jag en styck flugsmälla och en liten karta över skogen där ni säkerligen kan finna nya insekter att placera var ni finner det lämpligt.

Varma hälsningar,
er kära granne.
Må lycka och välgång följa er i er outtröttliga kamp för renare kläder och smutsigare tvättstugor."
Ulvstrumpa Ulvsson.

När jag väl författat det här färdigt i huvudet så log jag faktiskt.
Och tänkte att ungdomen har nog nog med sitt, så jag gick upp här och skrev ner det på bloggen.
(Och ja. Jag städade innan jag började tvätta. Men det är en hemlis mellan dig och mig, okay? Jag kan inte med att tvätta med en död skalbagge i torkskåpet.)

4 kommentarer:

Lippe sa...

Ständigt återkommande mysterium!

Shirouz sa...

Hej Lippe,
jaa, visst är det :D

Cicki sa...

Att det ska vara så svårt det där med att städa i tvättstugan. Fast det måste erkännas att det är skapligt för det mesta här hos oss.

Shirouz sa...

Hej Cicki,
ja, det är lite obegripligt, ibland tänker jag att de måste ju se själva hur det ser ut och vem vill hålla på och tvätta när det är gör-dant på golvet, tappar man något så är det ju bara in i maskinen igen. Men för det mesta är det helt okay här också. Som tur är. Annars skulle jag kanske bli en lapp-tant...