onsdag 6 april 2011

Det måste vara skönt.

Det kan tyckas hårt att döma ut en del människor med att helt sonika säga att de är dumma.
Men det är min fulla övertygelse att om man inte begriper att vi har ett instrument för att göra våra röster hörda som kallas val, och använder  man inte det så har man inte heller någon rätt att gnälla över resultaten.

På ett sätt kan jag tycka att det vore skönare att inte bry sig, utan dansa fram helt oberörd allt medan man tror att det inte spelar någon roll vad man tycker eller tänker utan "Det får andra sköta, jag bryr mig inte, jag lever i min värld." eller vad man nu tänker.
Det måste vara ett skönt sätt att leva.

Oansvarig som ett barn (eller som alla barn borde få vara, men vi vet ju tyvärr att så är det inte...) och med huvudet i det blå.

Att tycka att sådant som solidaritet eller tankar på övriga medmänniskor inte är något för en, för man sköter ju sig själv och skiter i andra, det måste också vara skönt.
Att inte bry sig om vad som händer i världen utan ägna tiden åt att spegla sig eller vad man nu gör är säkerligen också välgörande för blodtrycket.

Ända tills den dagen någonting händer och man förstår att man är en kugge i maskineriet och inte alls en fristående mekanism som oberoende rör sig i vilken riktning man vill.

8 kommentarer:

Lippe sa...

Kommenterar här både detta och förra inlägget.
Precis så är det!!
Hur kan man säga att man inte är intresserad av politik? ALLT är ju som du skriver politik. Så fort du är missnöjd med något eller vill ändra på något eller kanske t.o.m. stödjer något så är det politik.
Tror att just ordet politik skrämmer, tror att många sitter och diskuterar politik utan att ha en aning om det! Hahaa!

lilah sa...

Jag tycker mig ana en viss ilska här. Men visst, jag håller med om att det där med solidaritet och att BRY sig om andra människor, är något som helt håller på att försvinna. Även om jag hoppas det är fel, eller bara en tillfällig fas.
För det är jääääävligt skrämmande!

Men därifrån till att alltid, i alla frågor, jämt ta ställning och hävda sin åsikt och kämpa före alla i hela världen - det är nog inte många som orkar. Och samtidigt får man förstå att om den lilla människan stött huvudet hårt i samhällets järnport alltför många gånger, så orkar hon till slut inte längre bry sig. Hon vill bara vara i fred.

Jag tycker de här kända raderna är bra: (Man får gärna byta ut "Gud" mot vad man vill här. Det gör jag!)

Gud, ge mig kraft att acceptera
det jag inte kan förändra,
mod till att förändra
de saker jag kan
och visdom nog att förstå skillnaden mellan de två.

Lippe sa...

Du har en award att hämta hos mej!

Lena sa...

Ny på din sida genom rekommendation från Lippe. Gillar vad jag läser!!!

Shirouz sa...

Hej Lippe,
ja, jag tror det med, så egentligen är det nog många som är intresserade av politik, utan att ana det... :D

Shirouz sa...

Hej Lilah,
ja, jag blir så förbannat frustrerad över de som inte bryr sig alls...
Och du har helt rätt, man orkar inte bry sig om allt, då blir man till slut som en tjurig getabock som bara stångas och stångas och till slut minns man inte längre varför man stångas. Och ont i huvudet har man dessutom.
Men i det lilla kan man ju försöka förändra, det är precis som du säger om den där bönen. Det är det man behöver, veta när man kan förändra och stå tillbaka när det är kört.

Shirouz sa...

Hej Lippe (igen, jag läser allt eftersom här :)
Åh, tack, jag kommer :)

Shirouz sa...

Hej Lena
och välkommen och tack så mycket!:)