måndag 1 november 2010

Jag marscherar inte i valstakt.

Jag funderar en hel del på Ullared för närvarande.
En del säger att de aldrig kan tänka sig att åka dit, en del åker dit så ofta de kan.
Det som fascinerar mig mest är de som är så konsekvent nedlåtande, ungefär som om värdet på en vara och bristen på köer gör att varan är värd mer.
Som om det vore finare att handla på det ena eller andra stället.
Till syvende och sist handlar det ju om kommers, eller hur?
Det blir inte finare även om det har stått guldlaminerade försäljare med pepsodent-leenden och hållit i ens handväska samt hjälpt en att tränga ner fötterna i ett par skor än om man suttit med hundratals andra på en bänk i en "vanlig" affär och själv skåpat ner fötterna i ett par skor.
Tror man att det är finare så är man blåst.
Både mentalt och på pengarna man lade ut.
Så är det.
Och du vet ju, att jag har aldrig fel, eller hur?

Själv har jag inte varit på nämnda Ullared sedan barna Hedenhös var inne och handlade pinnar till brasan men jag följde det med spänning på tv'n...
Det är som att se en annan värld som jag inte hör hemma i och jag ska ärligt tillstå att jag inte riktigt begriper tjusningen.
Å andra sidan så avskyr jag shopping med en glödande passion så det är kanske inte så märkligt.
Men jag uppskattar att ha tillfälle att titta in i andras världar och leka med tanken på att göra det till min också, om jag vill...
Vem vet? Jag kanske skulle älska det?
Åka upp och ner i rulltrapporna, ta en fika med de andra shopp-sugna, rulla en kundvagn fram och tillbaka i gångarna och komma hem med massor, massor, massor av grejer!

För när jag sitter här och funderar så tänker jag på att det är själva utförandet av handlande som jag avskyr, jag har inget emot att komma hem med fina saker, det är just själva transportsträckan som tråkar ut mig.
Kanske borde jag ha en sådan här personal shopper, någon som jag kunde skicka ut med kamera och visa sakerna och så kunde jag sitta och skicka sms som säger "Köp", "Ta bort!" och så vidare.
Det skulle jag gilla...

Om du frågar mig så är den enda shopping jag tycker om böcker och loppisar.
Då har jag tålamod, minsann.
Böcker finns dessutom ofta på loppisar, just nu har jag en favorit, där det verkar vara någon som har likadan smak som mig som ofta lämnar in sina böcker, människan har också den trevliga vanan att köpa nyutkomna böcker och läsa dem så snabbt att jag ena dagen kan stå i affären och läsa omslaget för att nästa dag ramla in på loppisen och hitta samma bok där till ett vrakpris.
Den människan tycker jag mycket om.
För att inte tala om att han eller hon inte ägnar sig åt att göra hundöron på sidan, spilla kaffe i boken eller skriva sina omdömen i marginalen.
Rackarns trevlig människa, som sagt!

Hmm, det var något mer jag skulle säga...
Jo!
Telefonen!
Den är icke längre.
Det blev återköp på den och sedan gick jag en sväng i butiken, för att se vilken annan jag skulle ta.
Jag blev så o-lycklig igen.
Så där riktigt o-lycklig så att jag önskade alla mobiltelefoner åt helvete och morrade i mina tankar att "Jag vill inte ha en telefon som wappar,bluppar,facebookar,blåtandar eller marscherar i valstakt, jag vill ju för fan bara ringa!"
Sedan marscherade jag själv ut, dock inte i valstakt.

8 kommentarer:

Gubben sa...

Skrattar igenkännande åt det mesta. Inte minst åt dessa jäkla nymodiga mobiler. MEN det finns utvägar och man är beredd att utstå omgivningens nedlåtande omdömen...
Min egen nyinköpta R520M t ex. Den kan man ringa på och så har den datum och klocka :D

Pärlmudden sa...

Ibland är det konstigt att det ska vara så svårt att hitta en mobil som man kan ringa med...de verkar mest ha alla andra funktioner.
Kram!

Cicki sa...

Jag har aldrig varit på Ullared. Jag tror heller aldrig att jag kommer att åka dit. Inte för att jag är snobbig utan för att jag skulle nog bli helt stollig av alla människor och ett sånt jätteutbud. Som en åsna mellan tio hötappar. Vi har vårt eget lilla Ullared här några mil söder om stan. Det heter Hedlandet. Jag tror det baserar sig på samma sak som Ullared. De köper in restpartier. Så man kan alltså få kvalitetsmärken för fyndpriser. Nu var det länge sedan vi var där, men får vi bara en slant över så står den resan högt på min önskelista. Att bara få shoppa utan att tänka på de ekonomiska konsekvenserna.

Jag kan rekommenderar min mobil. Den köpte jag i januari och jag är jättenöjd med den. Det är en Nokia 6700 classic. Jag är Nokiafrälst och har bara haft det i alla år utom en gång när jag hade en Ericsson och var ständigt missnöjd.

Visst finns det en massa funktioner på min också men de kan man ju välja att inte använda. Den är lättbegriplig, tycker jag i alla fall. Jag använder min till att ringa med (prio ett) och spela musik. Ibland är det radio och ibland det jag själv lagt in. Det finns kamera också som jag inte riktigt lärt mig än, men jag tränar (som igår med ambulanshelikoptern). Det är skapligt stora knappar, fast inte de där pensionärsstora. Pekskärm tror jag inte jag klarar, eftersom jag är lite darrig. Som sagt var är jag jättenöjd med den så det är ett tips du får av mig. Visst är jag snäll......:-)

Shirouz sa...

Hej Gubben,
vet du, det jag inte kan begripa är varför jag ska ha alla dessa nymodigheter när det ändå kommer att vara samma människor som ringer till mig, jag menar, det får vara hur nymodigt som helst, momenten är ju de samma, man pratar med dem man brukar prata med och smsar de man brukar smsa.
Folket är ju precis de samma. Och de kan ju ändå inte sitta och se (och bryr sig förmodligen inte) om man har den senaste mobilen så länge man hör av sig.
Det är helt obegripligt för mig.
Tacka vet jag, (och ja, jag vet, jag har sagt det här förut...) om en mobil kom med den funktionen att man plötsligt kunde ta ett snack med Mark Twain eller Piraten, då jävlar, då skulle jag vara först i kön! :)

För övrigt skyggar jag bara jag hör en bokstavsbeteckning på telefoner numera, men en dag när jag känner mig stark så ska jag ta mig en titt på telefonen du nämner. :)

Shirouz sa...

Hej Pärlmudden,
ja, det är helt ofantastiskt, jag kan ju inte låta bli att tänka att ibland är teknikens framsteg i stället backsteg som till syvende och sist bara får oss att spendera mer tid på saker som inte betyder ett dugg i det långa loppet. Jag vill inte tillbringa flera timmar med att läsa en manual om vad en mobil kan eller inte kan, jag blir bara uttråkad, förbannad och frustrerad av det.
En vacker dag kanske jag skaffar en ny, vi får se, ha det gott, kram :)

Shirouz sa...

Hej Cicki,
ja, jag tror att jag skulle bli likadan, antagligen skulle huvudet gå runt medan tankarna skulle fara i en annan riktning allt medan jag vänder och vrider på saker och tar sån't som jag inte vill ha och sedan ägnar hemresan åt att ångra det jag inte köpte...
Jag tror dock att jag behöver utforska det på riktigt en dag, det verkar vara något helt annorlunda, och tanken lockar lite.

Jag säger som jag sade till Gubben, jag skyggar så fort jag ser en bokstavsbeteckning på en mobil just nu, så jag väntar med att titta på den där också tills en dag när styrkan återkommit.
Nokia gillar jag dock för övrigt också, jag har en stenåldersmodell här, utan vare sig minneskort eller usb och allt annat. Den uppför sig extremt väl och tål att tappas i golvet och är exemplariskt väluppfostrad.
Någon dag blir det nog en Nokia igen.
Men visst var det snällt med tipset, men hu, så jag ryser här när jag läser om vad den kan och inte kan, jag kanske är allergisk mot mobiler? ;)
Hmm, kommer att tänka på att jag har faktiskt till dags dato inte köpt en enda mobil själv. Min första fick jag av ett ex, som tyckte jag skulle ha den när jag gick i skogen, den andra fick jag av några vänner, den tredje kom med bredbandsabonnemanget.

Din mobil verkar bra, den tar ju bra bilder med, det såg jag, hmm, pekskärm tycker jag verkar vara ett jävla otyg, (ja, jag vet, kan jag bli mer reaktionär? hm...) jag menar, det måste ju bli hur kladdigt som helst på skärmen?
Ibland känner jag att jag är en dinosaur, definitivt... ;)

Kalle Byx sa...

Tänkvärt och underhållande om det jag avskyr mest av allt. Att shoppa.

Shirouz sa...

Hej Kalle Byx,
då kan vi ta varandra i hand :)