onsdag 4 augusti 2010

Aj. Och aj. Och aj igen. Och aj, aj, aj!

Du vet, det där folk säger?
"Sträck på dig!"

Gör inte det.
Det gjorde jag med kattsandssäcken.
Aj.
Aj.
Aj.

Jag lider inte i tysthet, eller tysthet och tysthet, just nu är jag själv, bara katterna hör mitt lågstämda morrande.
Men nyss ringde en vän och frågade (ack, denna godhet...) om jag ville ha något från Skänninge marken.
Jag tror både hon och jag blev lika förvånade när jag brölade som en ilsken tjur när jag reste mig för hastigt från stolen.
Hade ingen aning om att jag har sådana bastoner i mig.
"Ta det lugnt, värm vetekudden, gå och lägg dig och vila, gör inget mer, bara vila, var det choklad med nougat du ville ha? Vi hörs i morgon, om jag inte hör av mig senare om jag hittar något du kanske skulle tycka om, lugn, bara lugn!" sa väninnan skärrat.

Jag brölade mitt godtycke och gick och satte mig här igen, på en pinnstol som ryggen nästan tycker om.
Men till imorgon ska jag vara bra igen.
Det har jag bestämt.
Jag ska grilla ryggsidan med vetekudden, så, om ni bor här i närheten och känner att det börjar lukta bränt fläsk, då vet ni vad det är.
Ulvstrumpa på vetekudde.
Jajemen!

14 kommentarer:

Cicki sa...

Vila ordentligt och krya på dig. Det där med ryggont är inte att leka med. Dessutom kan det vara bra att ha något att skylla på när man är onyttig och ligger raklång och läser en god bok.

Shirouz sa...

Tack Cicki,
nej, det här var definitivt inget att leka med, jag ska alldeles nu lägga mig raklång i soffan och vänta på Morden i Midsomer på trean, för nu är inte pinnstolen bekväm heller längre...

Motvalls gubbe sa...

Tycker det där låter misstänkt likt vad jag drabbas av ungefär vartannat år. Diskbråck.

rallyastrid sa...

ok , då fick jag förklaringen till den mystiska dimman som lukta bränt får ; det stack i både ögon o näsa när hassan o jag var ute för en stund sedan !! hassan gilla inte lukten heller nosen for fram o åter o han nös hela tiden .....
ha det så gott tills vi hörs :-))
O KRYA PÅ DIG ...

Daniel sa...

Ja krya på dej! ja attans imorgon e du kry på frisk! Så de så!

Shirouz sa...

Hej Motvalls gubbe,
ingen aning, men skönt är det inte. Nåväl, det går över, så det är världsligt, jag ska försöka få på mig strumporna nu, något säger mig att det kommer att bli onödigt spännande.

Shirouz sa...

Hej Rallyastrid,
tack, ja, det var mig ni kände av. Fungerade dock inte att grilla sig själv, i natt har jag vandrat ganska så icke behagfullt som en orolig brandvakt. Det är inte mycket som händer här i stan på nätterna, precis som jag misstänkt länge.

Shirouz sa...

Hej Daniel,
jaa! Jag säger det till mig själv också idag, men ryggen säger något annat. Till råga på allt så fick jag en sticka i foten nyss. Plus att mobilen har fått spontanavstängning som ny funktion. Jag ska gå och kolla om inte den där Murphy sitter i något hörn och har prenumerat på mig... ;)

Moster Ma sa...

Oj så mycket aj ( säkert helt befogat) värmedyna och massage!!!!

Shirouz sa...

Hej Moster Ma,
jaa, fy för den lede, det här var inget skoj alls, vetekudde och tigerbalsam är det som gäller för tillfället, hela lägenheten luktar tigerbalsam har jag en känsla av...
Funderar på massage, men det börjar gå åt rätt håll nu, så det finns hopp om livet. :)

Laila sa...

Ja kattsand är inte att leka med! Förstår inte varför ryggar är så dåligt konstruerade, de som utsätts för så mycket påfrestningar. Ett tillverkningsfel som absolut borde reklameras!
Värm på bara, hoppas du kryar/t på dig snart - och var försiktig!!

Shirouz sa...

Hej Laila,
absolut, lite mer ska de väl tåla, jag menar, allt jag gjorde var ju att ta kattsandssäcken med en hand och svinga den. (Ja, jag vet. Jag får skylla mig själv när jag gör sådana saker...)
Och jo, nu känns det faktiskt lite bättre, äntligen :)

.h. sa...

Åh neeej!
Ryggont är så ... ont :/

Hoppas du snart är frisk och rask igen och kan skutta omkring som en yster kalv på grönbete! :D

Och fixa gärna någon säcksvingare så du slipper göra't själv :)

Shirouz sa...

Hej .h.,
ja, precis, det är ju så jävla mycket rygg att ha ont i, och jag hävdar bestämt att muskler som normalt sett inte gör något väsen av sig inte behöver göra så mycket väsen av sig någonsin.
Fick på mig strumporna idag, för första gången, gick åt en hel del svärord,men nu ska jag aldrig ta av mig dem igen. Eller i alla fall inte på ett bra tag.
Så det går framåt :D

Och, jo, jag borde definitivt ha en säcksvingare, det är sant :)