fredag 12 februari 2010

Ska vi prata lite?

Men raskt över till något annat.
Styre Långskank är numera kastrerad.

I onsdags märkte han helt sonika revir på mina favoritskinnhandskar.
Bara så där.
En del säger att man märker på katten att det är dags för att de börjar prata så mycket.

Det är ingen ledtråd i det här hushållet.
Här pratas det hela tiden oavbrutet.
Asta Katt håller sig mest till småhummande och storskrikande när det vankas godis.
Styre däremot pratar hela tiden, det är i olika tonarter, ibland låter det som han frågar om något, då går hans röst upp i tonhöjden, ibland är han grinig "Fan, matte, varför får jag inte vara på bordet!?" på kvällarna innan vi ska sova kommer han in och säger "Wauwauuuu?" och jag svarar, beroende på hur sömndrucken jag är "Ja. Det är dags att sova."

Svarar jag inte kommer han upp och ställer frågan igen "Wauuuuwauuuuu?" tills jag medger att "Jo. Sova. Nu."
Varje gång han gått på lådan avlossar han ett triumfatoriskt "Wahaaa!" så att ingen i hushållet svävar i tvivel om att han uträttat stordåd.

Är han på lekhumör och letar efter Asta hörs det "Mhhmm? Mmmmhm? Ummhm?" och när han hittat henne "Mhhmhuiui!" och sedan tar Dakarrallyt för katter fart.

Så, det här med att katter börjar prata mer, det var absolut ingen ledning, inte ens om man varit proffselektriker.

En del säger till mig att mina katter pratar så mycket för att jag pratar så mycket med dem.
Det är klart jag gör.
Det finns ju så mycket att diskutera.
Blommorna ska vi inte prata om.
De är nästan ihjälpratade.
I stort sett pratar jag med allt här i hushållet.
En vacker dag kanske bokhyllan svarar på min eviga fråga "Men var är den nu då?"

10 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, jag skulle berätta historien om Styre för B igår å utförde en pantomim (fast med prat) som visade hur katten lyfte på benet vid kl kvart i 9 och vid c:a ett/tvåsåret samma eftermiddag var kastrerad å klar. Jag skratta så jag nästan grät (men MED honom inte ÅT honom, märk väl). /Hoppas han mår bra nu, säger Fimpen/

Gubben sa...

Om du kan vara tyst i fem sekunder så jag hinner önska en
Trevlig Helg!

Shirouz sa...

Hej Fimpen,
ja, jösses... Det var express, det där... Nu vågar han aldrig mer lyfta på något ben för då misstänker han nog att han vaknar upp på badrumsgolvet igen med huvudvärk och berövad ytterligare personliga kroppsdelar....
Skämt åsido, han mår bra nu igen, det är full fart, men Asta tycker fortfarande han luktar skumt, men de fick Sheba här nu, bägge åt från samma fat, så snart kanske Asta blir glad igen hon också. :)

Shirouz sa...

Hej Gubben,
hm, ja, okay då...

Trevlig helg du med! :)

hiertha sa...

Under förra seklet, när även jag var kattägare, pratades det mycket. Men inte jag. Katten. Hon surrade om allt möjligt, väldigt ofta. Jag svarade i bästa fall på tilltal någon gång då och då. Mest för att få det lite tyst och lugnt.

Shirouz sa...

Hej Hiertha,
ja, det är ju så, för svarar man inte så blir de desto enträgnare i sina samtal med en. :)

Laila sa...

Hahahaha ha! Ja här pratas det också en hel del. Med både katter och döda ting. ;-) Matisse är iofs inte SÅÅÅ väldigt pratsam, men vill han nåt så... Han brukar ge ifrån sig ett bebisaktigt ljust "meeeeeoo" när han vaknar till mitt i slummern när han ligger i knät o sover. Det betyder antingen att han håller på att halka ner (datorstolen ger inte rätt vinkel på mina ben) eller att han drömt något och vill ha tröst (min gissning) Ibland är det helt enkelt kärleken som svämmar över, för då åtföljs det av intensivt pussande och slickande kring min mun..

Laila sa...

Nu blev det RIKTIGT rörigt i mitt lilla huvud. Angående Gunilla i sitt rum på söder och Ulf Lundell... Ha ha ha! Så här är det: Hon dansar inte, hon GÅR OMKRING. Det är Birgitta som dansar... Men låten med Gunilla heter "Mitt i nattens djungel ställd". Men fortfarande på albumet Törst. Sådetså! :-)

Shirouz sa...

Hej Laila,
skönt att höra att fler pratar med både katter och döda ting :)
Ibland vaknar Styre också med ett jamande, jag tror också att de har drömt något otäckt då. Asta däremot kan ibland verka smått irriterad på mig när jag pratar med henne, hennes blick kan bli ganska mörk som om hon tänkte "Men, vad hon tjatar då!" ;)

Shirouz sa...

Och Hej Laila igen,
(jag kunde ju ha svarat på samma post däruppe, men hjärnan är inte riktigt igång här på morgonen än..
Och tack, jo, så långt kom jag i mina efterforskningar att jag luskade ut titeln, vilken i mina ögon är en synnerligen bra titel, nu ska jag bara gräva fram låten någonstans också :)