fredag 15 januari 2010

Som vanligt...

Jo, just det!
Ni som känner mig, har nog glädje av att höra det här...

Igår klev jag in på second-handen med Kia och trumpetade högljutt "Jag ska inte ha någonting!" som vanligt.

Ut kom jag med tre böcker.
Som vanligt.

Kia skulle inte heller ha någonting.
Ut kom hon med sex glas och en bok.

Vi är karaktärsfasta kvinnor.


Men...
Jag erkänner, hon hade inte kommit ut med boken om inte jag hade tryckt den i hennes hand och sagt "Det här är en av världens bästa böcker, när du har läst den, så kommer du att vilja läsa fler av hans böcker, och då kan du få låna dem av mig, bra va!?"
Jag är nog född till att övertala folk.

10 kommentarer:

Moster Ma sa...

En fyndbok, som heter ? och skrevs av?????

Shirouz sa...

Den heter "Den keltiska ringen" och skrevs av Björn Larsson. Och det är en av världens bästa böcker, har jag bestämt. Dels för att han fick mig att sträckläsa om segling (som jag inte är intresserad av) och dels för att stämningen i boken är magisk och för att han verkligen kan använda ord.

hiertha sa...

Segling är ju sketatråkigt :D
Men väl använda ord lockar ju förstås ...

Allt väl med dig i övrigt, så här på det nya året?

Shirouz sa...

Hej Hiertha,
kul att se dig igen!
Jag vet, segling är skittråkigt, så betänk vilken sällsynt pennföring denna man måste ha som får mig att tycka att det är; dels intressant, och även att tänka för mig själv "Hmm, det låter inte så dumt med segling.." Sedan handlar boken förståss om mycket mer än segling, bland annat om kelter och stormar och jag vet inte allt. Han skriver fördömt bra.
Jo tack, det är bra, snart ska jag börja arbetsträna, det ska bli synnerligen intressant, i övrigt är allt lugnt, kvistar över till din blogg och ser hur det är med dig senare. :)

Red sa...

Född att övertala folk ... :)
Du är i alla fall duktig på att underhålla dina läsare. Jag har sagt det förr och vidhåller det envist - du har en härlig stil!

Shirouz sa...

Hej Red,
och jag säger: Tack, det är otroligt roligt att höra, plus: tack detsamma! :)

Pennelina sa...

Tittar bara in och bjuder dig en kram :-)

Shirouz sa...

Hej Pennelina,
alltid roligt när folk tittar in, kram tillbaks :)

Ursula sa...

Hej, Sköna Shirouz!
Vi är besläktade själar - precis sådär går det för mig oxå, när jag går på loppis eller på Amnesty. Jag kan vara på jakt efter ngt särskilt, men hittar alltid något annat oxå - eller i stället, om jag inte hittar det jag jagade efter.
Det största impulsköp jag någonsin gjort var på loppis i somras, när jag köpte en monterad vävstol bara därför att jag inte stod ut med att de skulle krossa den och vräka ner den i en stor container...
Ja, förresten - jag lovade ju i augusti att skriva om min vävstol, men mina besökare pockade bara på att få läsa om Unge Älskaren... och inte en enda brydde sig om vävstolen...

Shirouz sa...

Hej Ursula!
Åh, men du... Jag känner igen det där med att jag köper något bara för att det inte ska förstöras. Ett tag misstänker jag att jag hade Sveriges största samling av trädjur (sådana där som barnen fick snida i skolorna) de var så enbarmligt fula en del av dem, så jag tyckte synd om dem och köpte dem enbart för att de inte skulle stå där och skämmas för sig själva.
Nu är de på vinden tills jag beslutat mig för vad jag ska göra med dem...
Ah, jaa, vävstolen, ja! Jag minns faktiskt att du nämnde den, men även jag fångades av intresset för den Unge Älskaren, så, hur gick det med vävstolen?