onsdag 30 september 2009

"Ja örk int´"

Det känns som jag inte har mycket inspiration för tillfället.
Så mycket som ska fixas och donas med innan mitten av oktober och det är nästan så jag tänker "Ja örk int'!" men samtidigt så vet jag så väl att här handlar det inte om att orka utan att göra.

Så jag skjuter upp vad som bör göras till dagarna som skall komma. Det fungerar fint men driver mina medmänniskor till vansinne. Ja örk int' bry mig om det heller.
Var sak i sin takt, eller nej, jag menar, var sak i min takt...

Asta Katt skall kastreras nästa vecka, ett svårartat fall av marsning har inträffat och hon krönte det hela med att gå och sätta sig och helt enkelt kissa på en tröja.
Antagligen örkade hon int' gå på lådan eller också var hon helt enkelt förbannad på bristen av moatjéer.
Styre bara åsåg spektaklet, med gapande mun och stora ögon.

"Käringen har blivit tokig!" såg det ut som han tänkte när hon krängde fram liggande på golvet som en karikatyr av en knubbig pälsorm.
Nu är löpningen över och Asta Katt ser smått besvärad ut, som hon tänker på att "Herrejösses, jag har ålat mig fram längs hela lägenheten och ylat och stått i. Och han har sett allt!"
Hon försöker nu desperat komma tillbaks till sin ställning som "Äldsta katt som har rätt i allt!" allt medan Styre Långskank hänger i hennes öron och säger "Sorry, men jag kan inte riktigt ta dig på allvar när jag sett dig ligga platt som en paddda på golvet allt medan du ylar "O sole mio" med brösttonerna."

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mycke å fixa med, säger du. Är det nåt man kan hjälpa till med? /Undrar le fimp/

Cicki sa...

Snacka om att de ser ut som löpska hyndor. Mimmi betedde som en väldigt dålig flicka på sin tid. Totte försökte bemöta det med ett nackbett. Sedan såg han ut som ett fån för han hade glömt bort hur man gjorde sedan.....:-)

Shirouz sa...

Hej Fimpen,
tack, du är snäll, du :) Nej, tyvärr inget, mycket styr med fk och hela den baletten nu. Ingen vet något så det är spännande nästan hela tiden...

Shirouz sa...

Hej Cicki,
ja, absolut att de gör! Asta Katt är normalt en väldigt reserverad katt, hon påminner om en gammal skolfröken till sättet och nu när efterdyningarna har lagt sig så kan man knappt tänka sig att det är samma katt som ålade sig fram i hela lägenheten för någon dag sedan. Styre har tappat all respekt för henne och använder henne som boxboll nu. Hon tiger och lider. Hon har ett stort tålamod, det måste man säga :)

Anonym sa...

Ok. Men om du skulle behöva hjälp med lite avslappningsövningar till musik på lördag så kan du höra av dej till Fimpen Jouränkasson (som har gröna burkar i svalskåpet hemma, mmmmmmm... Det finns ju en som jag känner som hade öl hemma en gång som stod och blev för GAMLA! Å för-allt-i-världen, så får det ICKE bli!)

Shirouz sa...

Hej Fimpen Jouränkasson,
jaa, det kanske skulle vara en idé, att slappna av till lite musik, jag hör av mig. :)
Och för jösse namn, nämn inte att jag har för gammal öl i skåpet (för jo, den står kvar... Jag skäms ju som en hund...) :)

Baronessan sa...

Ha, ha toka - så du skriver! Men vad nu - har gammkatta gått i spinn? Kan tänka mig att Styre blev förundrad.
Sen vet jag ju det där med att hinna med... det är inte så lätt när "Fejan" har satt klorna i en :)
Glad fredag!

Shirouz sa...

Hej Baronessan,
jomenvisst, hon var helt bindgalen här och Styre var helt rundögd av förvåning :) Och, stämmer precis det, när Fejan har gjort det så är det inte mycket man hinner med i övrigt, glad fredag du med!