tisdag 29 september 2009

Ingenting är längre som förut.

"Ingenting är längre som förut, alla gamla sanningar är slut!" sjöng Anders Fuglestad någon gång för länge sedan och det är den låten som snurrar i huvudet på mig nu...
Det värsta är att det är den enda textraden jag minns, men ack så väl den stämmer.

Med nostalgisk blick minns jag när man fortfarande kunde ringa till ett företag eller myndighet och prata med en livslevande människa.
Så är det inte nu.
Nu ska man sitta i telefonkö tills fan hämtar hem än och säga vad man vill om fan, men bråttom verkar han inte ha.
Vilket nog är tur.

Sedan skall man knappa in si och knappa in så och har man tur, så får man sig också en melodisnutt till livs.
Åh, lycka!
För ska jag lyssna på musik nog vill jag helst av allt göra det i telefon!

Har man sedan ännu mer tur, (vilket innebär att man inte drabbas av stum telefonarm) så får man prata med en alldeles riktig människa till slut.
Har man inte tur kommer man till en telefonsvarare som säger att "Person si eller så är på: möte, föredrag, konferens, eller helt enkelt på rymmen, var god återkom senare."

Varvid man får lägga på och göra något konstruktivt med den ilska man till äventyrs orkar känna.
Eller också suckar man bara "Ingenting är längre som förut..."

4 kommentarer:

Red sa...

Så sannt. Vet du, ibland undrar jag om det finns några människor alls på vissa ställen. Inte ens en apparatskötare som kan koppla in telefonsvararen.
Numera går jag hellre till en mindre fackhandel än det eleganta varuhuset även om det blir dyrare just då - men jag mår bättre :)

Shirouz sa...

Hej Red,
jaa, det undrar jag med ibland! Och samma här, jag går hellre till en mindre än till en stor kedja, alla gånger!:)

Bitten sa...

Jag skulle ringa till SJ och tala om att de skrivit fel namn på två bijetter. Jag hamnade i telefonkö och hade nr 39. Kul! Jag skulle kunna sitta och vänta på min tur om de inte hela tiden tjatade med reklamsnuttar och någon som stup i kvarten talade om att jag kommit en plats fram i kön. Till slut blir man tokig! Men det är i alla fall en människa man får tala med när man gått i mål.

Shirouz sa...

Hej Bitten,
jaa, SJ är ett guldställe om man vill spendera sin tid i telefonkö, tätt efterföljt av FK, som talar om minutantalet och hur många som jobbar medan man sitter och väntar... Usch, jag blir så trött på det här, reklam, sånger, det kvittar vad de har för underhållning, det blir *inte* roligare att vänta i telefonen.